GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενόχληση Βούτση και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Βουλή για τον Κατσίφα

Την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία προκάλεσε η απόφαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να τηρηθεί ενός λ...

Την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία προκάλεσε η απόφαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα που σκοτώθηκε από τα πυρά των ανδρών της αλβανικής αστυνομίας.
Με ανάρτησή της στο Facebook η κ. Καββαδία, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την συγκεκριμένη απόφαση κάνοντας λόγο για ''πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα το πρωί στη Βουλή".

Ούτε είχε προηγηθεί απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ούτε καν ήταν σε γνώση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η πρωτοβουλία που ανέλαβε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ και Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, να προκαλέσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, από το περιβάλλον του Νίκου Βούτση έλεγαν επίσης πως δεν επρόκειτο για απόφαση που ελήφθη στη Διάσκεψη των Προέδρων. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργάτες του προέδρου της Βουλής απαντούσαν «ουδέν σχόλιον» στις οχλήσεις των δημοσιογράφων.
Πριν από λίγες ημέρες, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας, απευθύνθηκε στο προεδρείο και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Προεδρεύων στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος είχε απαντήσει στην κ. Ζαρούλια ότι ασφαλώς η Βουλή τιμάει τη μνήμη του νεκρού, αλλά ενός λεπτού σιγή δεν προβλέπεται διότι πρέπει να υπάρξει και απόφαση της Διάσκεψης του Προέδρου.
Τελικά, το Σώμα τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Προηγουμένως, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε έγκριση, με ελάχιστους παρόντες βουλευτές στην αίθουσα, αλλά δεν απευθύνθηκε σε κάθε έναν εκπρόσωπο κόμματος ξεχωριστά για να λάβει αυτήν την έγκριση, όπως προκύπτει από τα πρακτικά που τηρήθηκαν.
«Προεδρεύων (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση. Εκ μέρους της Βουλής και επ' ευκαιρία της κηδείας του δολοφονηθέντος συμπατριώτη μας, Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τη χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του συγκεκριμένου ανθρώπου από την αλβανική αστυνομία.
Αν έχω την ομόφωνη -γιατί δεν προβλέπεται αλλιώς από τον Κανονισμό- συμφωνία σας, να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Υπάρχει αντίρρηση; Όχι. (Στο σημείο αυτό τηρείται στην Αίθουσα ενός λεπτού σιγή). Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση