GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΟΧΙ στα βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες της ελληνικής νεολαίας..."

Από τον  Βασίλη Πριμικήρη *   Έξω οι φασίστες από τα σχολειά των παιδιών μας  Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε όλα...

Από τον Βασίλη Πριμικήρη*  

Έξω οι φασίστες από τα σχολειά των παιδιών μας 

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε όλα αυτά τα νέα παιδιά που συμμετέχουν σε καταλήψεις στα σχολειά κύρια στην Β. Ελλάδα για το λεγόμενο «Μακεδονικό» σαν φασιστάκια. Δεν έζησαν τον φασισμό και τις μαύρες στρατιωτικές δικτατορίες τα παιδιά αυτά. Επίσης δεν γνωρίζουν τα περισσότερα τι κρύβεται πίσω από το πολυσυζητημένο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και τα επικίνδυνα Νατοϊκά παιχνίδια στα Βαλκάνια. Απέναντι σε όλα αυτά τα νέα παιδιά όχι μόνο δεν υψώνουμε τείχη προκατάληψης και δεν τους βάζουμε σήμερα καμιά ταμπέλα, αλλά τους απλώνουμε ανοιχτόκαρδα το χέρι και τους καλούμε σε κοινούς αγώνες.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν γιατί οι Χρυσαυγίτες αλλά και όλοι οι σημερινοί ευρωλάγνοι υποστηρικτές της Ε.Ε και των πολιτικών του άγριου νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας που γονάτισε τον λαό μας, δεν λένε κουβέντα για τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας. Δεν αναφέρονται καθόλου για τα μαύρα σύννεφα του πολέμου που μαζεύονται στα Βαλκάνια από την επιθετικότητα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Το ΟΧΙ στην συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να καταλάβουν τα νέα παιδιά ότι λέγεται από την σκοπιά της ειρήνης και της φιλίας των λαών και δεν έχει καμιά σχέση με το «όχι στην συμφωνία» των ακροδεξιών, εθνικιστικών και νεοφασιστικών δυνάμεων που καλλιεργούν την αντιπαράθεση ανάμεσα στις χώρες και ένα εχθρικό κλίμα ανάμεσα στους λαούς. Η ακροδεξιά και ο νεοφασισμός, όπως έχει δείξει πολλές φορές η ελληνική εμπειρία, μπορεί να επικαλούνται την εθνική ανεξαρτησία και να ομνύουν στα «ελληνικά πατριωτικά ιδεώδη» αλλά σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της πατρίδας μας τάσσονταν με τις επιλογές της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της και κατέφευγαν σε τυχοδιωκτισμούς που πλήρωνε βαρύτατα πάντα ο ελληνικός λαός..

Οι πατριδοκάπηλοι φασίστες και ναζιστές της Χ.Α και όχι μόνο είναι γνωστό ότι αδιαφορούν για το μέλλον των παιδιών μας, γιατί είναι αυτοί που πρώτα απ΄ όλα στερούν την πατρίδα μας από την νεολαία της που την αναγκάζουν με τις πολιτικές τους να ξενιτευτεί για να μπορέσει να ζήσει. Όλοι αυτοί κάνουν φυσικά την δουλειά τους, σπέρνουν το μίσος του αρρωστημένου εθνικισμού τους που δεν έχει καμιά σχέση με τον πατριωτισμό της αριστεράς και όλου του προοδευτικού κόσμου, άλλωστε πάντα την μαύρη προδοτική κουκούλα φόραγαν για να υπηρετήσουν διαχρονικά τους πάτρωνες τους, Γερμανούς Βρετανούς και Αμερικάνους.

Το ερώτημα όμως που μπαίνει από την σημερινή κατάσταση σε ορισμένα σχολειά είναι εάν όλοι οι αντιφασίστες οι απλοί προοδευτικοί και λογικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται την μεγάλη επικινδυνότητα της κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί. Η αριστερά, οι κομμουνιστές οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας τι κάνουν για να κλίσει αυτή η πληγή. Πως αφήνουν – αυτοκριτικά το λέω – το αυγό του φιδιού να εκκολαφτεί και τα μαύρα φίδια του να ζώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Στο θέμα της πάλης ενάντια στον φασισμό δεν χωρούν μικροκομματικές λογικές και προπαντός αδιαφορία. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους να απομονώσουν τις νεοφασιστικές εθνικιστικές – ακροδεξιές παρεμβάσεις στα σχολεία. Η πολιτικοποίηση της νέας γενιάς και η ενεργητική συνειδητή αντιφασιστική της παιδεία είναι επιτακτική ανάγκη για το μέλλον της Ελλάδας. Ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς πρέπει να κτυπηθούν πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους μαθητές από το ίδιο το μαθητικό κίνημα ! Οι υποκινούμενες καταλήψεις από το παρακράτος επιβάλλεται να σταματήσουν και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε πριν είναι πολύ αργά. Οι γονείς πρώτα απ΄ όλα και οι δάσκαλοι, οι προοδευτικοί διανοούμενοι, οι άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, το συνδικαλιστικό κίνημα, η εργατική τάξη αυτής της χώρας, μαζί με όλες τις αντιφασιστικές προοδευτικές και γνήσια πατριωτικές δυνάμεις επιβάλετε να πείσουμε τα παιδιά μας ότι φασισμός σημαίνει σκλαβιά και θάνατος και δεν μπορούν να γίνονται όργανα των ποιο σκοτεινών και εγκληματικών δυνάμεων της χώρας μας. Δεν μπορούν να παίζονται βρόμικα παιγνίδια στις πλάτες της νέας γενιάς της Ελλάδας.

Ο αντιφασιστικός αγώνας ενάντια στους νεοναζί και την ακροδεξιά, που με όχημα τον εθνικισμό και τον ρατσισμό επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν το λαό και την νεολαία θα πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα όλων μας.

*Ο Βασίλης Πριμικήρης είναι μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση