GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Ντρογκμπά

Ο πρώην επιθετικός της Tσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά, ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, μετά από μια 20ετή καριέ...

Ο πρώην επιθετικός της Tσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά, ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, μετά από μια 20ετή καριέρα, στην διάρκεια της οποίας κέρδισε τέσσερις τίτλους της Premier League και το Champions League 2012.

Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, που αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με τους Φοίνιξ Ρίσινγκ, είχε στις δύο περιόδους του με την Τσέλσι 381 παιχνίδια και 164 γκολ, οδηγώντας στην αναγέννησης του συλλόγου του δυτικού Λονδίνου, υπό τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Ντρογκμπά, 40 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του στη Λε Μαν το 1998, αλλά δεν έπαιξε στο κορυφαίο ποδόσφαιρο μέχρι που ήταν 23 ετών, όταν υπέγραψε στην Γκιγκάμπ το 2002.

Μετακόμισε στην Μαρσέιγ το 2003 και ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε στην Τσέλσι, όπου έγινε το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ζοέ Μουρίνιο και βοήθησε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας σε 50 χρόνια.

Κέρδισε τρεις τίτλους της Premier League στα πρώτα οκτώ χρόνια του στην Τσέλσι, καθώς και τέσσερα Κύπελλα FA και δύο League Cup. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Τσέλσι με τη νίκη στον τελικό του Champions League, εναντίον της Μπάγερν, στα πέναλτι, μέσα στο Μόναχο.

Πήγε σε Κίνα και Τουρκία προτού επιστρέψει στην Τσέλσι όπου κέρδισε έναν τέταρτο τίτλο της Premier League και ένα τρίτο League Cup, αφήνοντας τον σύλλογο ως ο τέταρτος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών.

Ο Ντρογκμπά, ο οποίος έκανε 100 εμφανίσεις για την Ακτή Ελεφαντοστού και ψηφίστηκε δύο φορές αφρικανικός ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ολοκλήρωσε την καριέρα του με τους Φοίνιξ Ρίσινγκ όπου ήταν παίκτης-ιδιοκτήτης.

ΠΗΓΗ:ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση