GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με δύο γαλλικά Πανεπιστήμια

Με το διήμερο εργαστήριο «Αστικοί περίπατοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης» (Urban walks in the city of Thessaloniki), το οποίο θα ολο...

Με το διήμερο εργαστήριο «Αστικοί περίπατοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης» (Urban walks in the city of Thessaloniki), το οποίο θα ολοκληρωθεί την Τρίτη σηματοδοτήθηκε η έναρξη του διαπανεπιστημιακού προγράμματος «CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια», στο οποίο συνεργάζονται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τα γαλλικά Πανεπιστήμια Aix-Marseille και Lumiere-Lyon 2.

Στόχος της συνεργασίας των φορέων είναι η ίδρυση ελληνογαλλικού κέντρου έρευνας, δημιουργίας και εκπαίδευσης στις κοινωνικές επιστήμες και τις τέχνες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρήθηκε η ιδανική πόλη να φιλοξενήσει αυτό τον χώρο πειραματισμού, λόγω της ιστορικής της διαδρομής και της σημαντικής γεωγραφικής της θέσης στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για την υπηκοότητα, τη δημιουργία και επαναδημιουργία του δημόσιου χώρου και αναζητούμε νέα μονοπάτια για να προωθήσουμε τις γνώσεις μας που προέρχονται από ερευνητικά προγράμματα και να έχουμε συνέργειες με την τέχνη, στον βαλκανικό χώρο και στη Μεσόγειο», επισήμανε για τη συνεργασία των τριών πανεπιστημίων η Φωτεινή Τσιμπιρίδου, καθηγήτρια στο τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα «CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια», μίλησαν, ακόμη, ο Pierre Sintes από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille και ο Olivier Givre από το Πανεπιστήμιο Lumiere-Lyon 2. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση