GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πηγές της ΝΔ για τις καταλήψεις και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ αναγκάστηκε να διαχωρίσει τη θέση της από τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία. Όμως, οι ακραίες, μισαλλόδοξες και διχα...

«Η ΝΔ αναγκάστηκε να διαχωρίσει τη θέση της από τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία. Όμως, οι ακραίες, μισαλλόδοξες και διχαστικές δηλώσεις των κ.κ. Γεωργιάδη-Βορίδη, τις οποίες επανέλαβαν και σήμερα, αλλά και οι ακροδεξιές ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, δεν αντιμετωπίζονται μέσω ανώνυμων πηγών και διαρροών. Θα πρέπει να καταδικαστούν επίσημα και έμπρακτα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε γραπτή του ανακοίνωση, σχολιάζοντας πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στα σχολεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφοθηρεί και να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση για την διείσδυση νεοναζιστών στα σχολεία, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη δημοκρατία και το πολίτευμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά επιδεικτικά, και να κρύβεται, εδώ και τόσες μέρες. Αν η αξιωματική αντιπολίτευση εννοεί αυτά που γράφει, περί «ανοιχτών μυαλών», τότε οφείλει να οριοθετηθεί άμεσα και ξεκάθαρα απέναντι στη μισαλλοδοξία, κι όχι τα στελέχη της να φλερτάρουν καθημερινά με την πατριδοκαπηλία και την ακροδεξιά ρητορική» προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει λέγοντας πως «οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να δηλητηριάσει τους μαθητές, απομονώνονται στα σχολεία από το μαθητικό κίνημα, το οποίο αγωνίζεται διαχρονικά για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας».

Πηγές της ΝΔ: Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημείωσαν νωρίτερα πως «τις τελευταίες μέρες κάποιοι πατριδοκάπηλοι που παριστάνουν τους πατριώτες καλούν τα παιδιά σε καταλήψεις των σχολείων τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το Μακεδονικό και άλλα εθνικά θέματα».

«Tα σχολεία πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτά και όσοι για οποιονδήποτε λόγο, είτε από την άκρα αριστερά, είτε από την άκρα δεξιά ενθαρρύνουν ή και υποκινούν σχολικές καταλήψεις είναι εχθροί της γνώσης, εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και τελικά πολέμιοι της Δημοκρατίας. Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά», σημείωναν οι ίδιες πηγές και συμπλήρωναν:

«Είναι προφανές ότι οι μαθητές λαμβάνουν ερεθίσματα και έχουν κάθε δυνατότητα να επιλέγουν πως να αντιδράσουν. Όμως, η ΝΔ είναι εναντίον των καταλήψεων. Δεν θέλει κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια. Και προφανώς αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι είναι απολύτως εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι σαφές ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη Βουλή».

«Και ο καθένας μπορεί να κινητοποιηθεί όπως νομίζει αλλά όχι με κλειστά σχολεία. Η ΝΔ θέλει ανοιχτά σχολεία και ανοιχτά μυαλά», κατέληγαν οι κύκλοι της Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση