GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα περιείχε η βόμβα που βρέθηκε στο σπίτι του Ντογιάκου - Πού στρέφονται οι έρευνες

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχει μεταφερθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου...

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχει μεταφερθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε δύο ΜΜΕ.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός, ο οποίος περιείχε περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα, ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου. Πρόκειται για μοτοσικλέτα που ανήκε στο Δήμο Βύρωνα, της οποίας η κλοπή δεν είχε δηλωθεί.
Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.
Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.
Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Με πληροφορίες από τον ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση