GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το Θριάσιο – Γεωργιάδης: Τέτοια λαμογιά δεν έχω ξαναδεί – Σπίρτζης: Κάποιοι σας παραπληροφόρησαν

Του Γιώργου Λυκουρέντζου Σε κόντρα υψηλών τόνων μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ά...

Του Γιώργου Λυκουρέντζου
Σε κόντρα υψηλών τόνων μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την παραχώρηση του Θριασίου, με τον κ. Γεωργιάδη να καταγγέλλει "σκάνδαλο" και τον Υπουργό να του απαντά ότι είναι ανενημέρωτος.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέβηκε στο βήμα καταγγέλλοντας ότι τέτοιο σκάνδαλο δεν έχει υπάρξει ξανά στην ελληνική Βουλή και εξηγώντας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο διαγωνισμού στον οποίον οι όροι άλλαξαν μετά από τον διαγωνισμό: "Είμαι έντεκα χρόνια στο Κοινοβούλιο. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια λαμογιά. Έχει γίνει ένας διαγωνισμός. Στον διαγωνισμό αυτό οι όροι προέβλεπαν 20 εκατομμύρια ντούκου και 235.000 τετραγωνικά μέτρα δυνατότητα δόμησης. Αρχικοί ενδιαφερόμενοι 33. Τελικός πλειοδότης ένας. Κι έρχεται η κυβέρνηση. Έξυπνα ο Υπουργός δια νόμου φυσικά, διότι διαφορετικά θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό και κάνει 975.000 τα μέτρα και μειώνει την προκαταβολή στα δέκα εκατομμύρια. Μετά από τον διαγωνισμό " είπε ο κ. Γεωργιάδης σε έντονο ύφος καλώντας παράλληλα τον Υπουργό να ελέγξει τους συνεργάτες του αν κάποιος τα έχει πάρει.
Κλείνοντας μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις φήμες περί επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την Υγεία προκαλώντας την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. "Εγώ σας λέω ότι δεν θα γίνει καμία προκαταρκτική για την Υγεία. Ήταν ένα φιάσκο. Ψάχνατε , ψάχνατε, ψάχνατε και δεν βρήκατε τίποτα. Σας προκαλώ. Δεν θα γίνει καμία προκαταρκτική. Αντίθετα για αυτό που κάνατε σήμερα θα ελεγχθείτε" είπε.
Ο Υπουργός Υποδομών δεν άφησε τον χρόνο να περάσει και ζητώντας τον λόγο απάντησε άμεσα στον κ. Γεωργιάδη λέγοντάς του ότι έχει παραπληροφορηθεί από διάφορους.
"Σας καταθέτω την προκήρυξη του διαγωνισμού. Έχει δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν υπάρχει άλλη προκήρυξη ούτε με 20 εκατομμύρια ευρώ ούτε με άλλους όρους. Αν το βρείτε να μου το δείξετε και μένα. Από την αρχή ήταν αυτοί οι όροι" είπε αρχικά και εξήγησε ότι η αλλαγή στους όρους δόμησης δεν αφορά στα τετραγωνικά αλλά στο ύψος, στην ανάγκη να υπάρχει ενιαίος συντελεστής στα εμπορικά κτήρια της ΓΑΙΟΣΕ και στην αποσόβηση του κινδύνου η χώρα να επιστρέψει 235 εκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε .
Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση