GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιώργος Αλεξόπουλος: Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός στον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου ΕΛΠΕ

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ υιοθετεί τους στόχους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και προωθεί δυναμικά τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό...

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ υιοθετεί τους στόχους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και προωθεί δυναμικά τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό, επεσήμανε με έμφαση ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κατά την ομιλία του στο το Στρατηγικό Συνέδριο Athens Investment Forum 2018: «Ο Ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, η Ευρωπαϊκή πετρελαϊκή βιομηχανία ήδη σχεδιάζει τη μετάβαση στη νέα οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, στοχεύοντας τόσο στην συνεχή βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των διυλιστηρίων, όσο και στην σταδιακή υποκατάσταση του πετρελαίου από πρώτες ύλες χαμηλού, ή και μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος (ανανεώσιμα, απόβλητα, CO2 από την ατμόσφαιρα).

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος, τα υγρά καύσιμα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα που θα παράγονται μέσω καινοτόμων τεχνολογιών θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των συμβατικών καυσίμων και, ταυτόχρονα, θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής,αποτελώντας μέρος της λύσης που - όπως σημείωσε – «δεν μπορεί παρά να είναι πολυδιάστατη».

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων του Ομίλου κατά την ομιλία του στην ενότητα «Ενεργειακός Μετασχηματισμός και Προκλήσεις», αναφέρθηκε εκτενώς στα προγράμματα συνεχούς βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των ΕΛΠΕ, στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών χαμηλού άνθρακα, αλλά και στις επενδύσεις που υλοποιούνται από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των Βιοκαυσίμων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης χαρτοφυλακίου ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ συνολικής ισχύος 200 MW, ο κ. Αλεξόπουλος ανακοίνωσε την πρόσφατη ολοκλήρωση ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα, δυναμικότητας 9 MW, στο Νομό Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση