GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος προς Βορίδη και Γεωργιάδη: Για τους εθνικιστές η ταυτότητα είναι αίμα, για εμάς αξίες

Απαντώντας στις αιχμές του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ...

Απαντώντας στις αιχμές του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκη Βορίδη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εθνομηδενιστικό κόμμα», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολίασε ότι «εμείς και ταυτότητα δεχόμαστε και είμαστε πατριώτες».

«Ο ένας έρχεται ως "τρολ" να πει κάτι με έντονο ύφος και ο άλλος το θεμελιώνει ιδεολογικά. Ο κ. Βορίδης μας είπε εθνομηδενιστές επειδή δεν δεχόμαστε λέει, την ταυτότητα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς και ταυτότητα δεχόμαστε και είμαστε πατριώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης του άρθρου 3 που αφορά τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

«Για τους εθνικιστές, η ταυτότητα είναι αίμα, χώμα, νεκρούς. Εμείς θεωρούμε ταυτότητα τις αξίες που έχουμε. Όπως έλεγε ο Σωκράτης Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Για εμάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Εμείς εκπροσωπούμε την σύγχρονη αντίληψη για το τι είναι πατριωτισμός. Εσείς έχετε παρωχημένες αντιλήψεις που αιματοκύλησαν στον εμφύλιο πόλεμο δύο φορές την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση