GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπογράφτηκε η συμφωνία για την αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας

Ιστορική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Προσέγκο υπογράφοντας στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμ...

Ιστορική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Προσέγκο υπογράφοντας στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη συμφωνία για την αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε από την πλευρά του ότι αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τους ιερούς κανόνες να δίδεται αυτοκεφαλία σε εκκλησίες όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο και έχουν ωριμάσει οι σχετικές συνθήκες».
“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή συμφωνία θα οδηγήσει τον ουκρανικό λαό εις την περαιτέρω ενότητα, την οποία στερήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια. Η εκκλησία της Ουκρανίας θα υπεισέλθει πλέον στην οικογένεια των ορθοδόξων αυτοκέφαλων εκκλησιών. Θα εργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό των πιστών και τη δόξα του ονόματος του Κυρίου», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί στο μέλλον την Ουκρανία.
Ο Πέτρο Ποροσένκο ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αυτοκεφαλία και δήλωσε ότι «την ιστορική αυτή ημέρα την περιμέναμε από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας». Ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Τουρκία θα συναντηθεί αργότερα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση