GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού: Η ζάχαρη, ο ντελιβεράς και το χυτήριο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκε από τις αρχές με τους διαλόγους από τη δράση...

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκε από τις αρχές με τους διαλόγους από τη δράση του κυκλώματος να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τις συνομιλίες αλλά και τις συνεννοήσεις άλλων μελών της ''Μαφίας του Χρυσού'', τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα''Ελεύθερος Τύπος''.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ένας εχέμυθος γνώστης πολεμικών τεχνών από τη συμμορία των ''Κορλεόνε Ρομά'' επιλέγει από τα αρχηγικά μέλη της ''μαφίας του χρυσού'' να γίνει ο ντελιβεράς- μεταφορέας των ράβδων χρυσού για να αποφευχθούν τυχόν βίαιες ενέργειες κλοπής και αρπαγής τους.

Ο διάλογος του μεταφορέα με γυναίκα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αναδεικνύει την αγωνία του όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές:

Ντελιβεράς: Εγώ έφαγα πέσιμο χοντρό

Γυναίκα: Τι έφαγες ;

Ντελιβεράς: Από ΔΙ.ΑΣ

Γυναίκα: Τι εννοείς;

Ντελιβεράς: Πέσιμο

Γυναίκα: Ναι, το κατάλαβα. Τι εννοείς; Δηλαδή;

Ντελιβεράς: Αλλά εντάξει. Θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα αλλά ευτυχώς είχα κάτι χαρτιά μαζί μου

Γυναίκα:Αυτά που μου έδειχνες πρόσφατα;

Ντελιβεράς: Ήξερα να μιλήσω και ναι. Κάτι τέτοιο, αντίστοιχο.

Γυναίκα: Ναι

Ντελιβεράς: Τους μίλησα εκεί πέρα και εντάξει. Ήμασταν για πολύ μπλέξιμο

Γυναίκα: Έλα που είσαι;

Ντελιβεράς: Στην Πατησίων είμαι, Τι έγινε;

Γυναίκα: Έρχεσαι;

Ντελιβεράς: Έχω έρθει και έχω αφήσει 15. Θες πάλι να έρθω;

Γυναίκα: Δεν είναι αυτό. Είναι για να πας Πειραιά. Το είχα πει και στον Μουράτ (επιχειρησιακός αρχηγός συριακής καταγωγής).

Μάλιστα, όπως κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ, ο ένας από τους αρχηγούς της μίας οργάνωσης είχε στενές επαφές με φίλους του, οι οποίοι τον προμήθευαν αρκετές φορές με χρυσό.

Συνεργός: Έχω δύο κομμάτια ζάχαρη γύρω στο 1.5 κιλό. Να στα φέρω;

Αρχηγός: Φέρ'τα...

Ο ίδιος άνδρας λέει σε άλλη συνομιλία στον αρχηγό: Θα έχω γύρω στο ενάμιση κιλό παγωτό

Οι διασυνδέσεις του ενός Έλληνα αρχηγού της μίας οργάνωσης ήταν αρκετές, καθώς όπως φαίνεται είχε και άλλες επαφές με συνεργούς του :

Συνεργός2: Τι κάνεις, καλά είσαι;

Αρχηγός: Μία χαρά εσύ;

Συνεργός2: Την τιμή του στρογγυλού, είναι ίδια;

Αρχηγός: 245

Συνεργός2: 245. Το λάθος το βρήκες που σου είπα;

Αρχηγός: Ναι, ναι

Συνεργός2: Λοιπόν, σου φέρνω κάτι στρογγυλά, κάτι μέταλλα και τα λέμε...

Όπως προκύπτει από τους διαλόγους που είχαν τα μέλη του κυκλώματος στο χυτήριο που είχαν στήσει, εκεί δίνονταν σαφείς οδηγίες σχετικά με το τι θα έπρεπε να γράφουν τα απλά μέλη στα χαρτιά των πλακών του χρυσού, ώστε να εμφανίζουν λιγότερο βάρος από το πραγματικό:

Κατηγορούμενος Α: Συγγνώμη βγαίνει 4350. Το γράφω έτσι;

Κατηγορούμενος Β: Όχι, ρε συ, δεν θα γράψεις το πραγματικό βάρος εσύ. Με βάση τα χαρτιά αφαίρεσε λίγα γραμμάρια, ότι έγινε απώλεια και αυτό.

Κατηγορούμενος Α: Θες να μου πεις ένα νούμερο δηλαδή ρε; Ήταν 10;

Κατηγορούμενος Β:Τα δύο χαρτιά σύνολο, πόσα είναι;

Κατηγορούμενος Α: 10

Κατηγορούμενος Β:Ναι

Κατηγορούμενος Α: Γράψε ότι βγήκαν 9 κιλά και 100 γραμμάρια.

Επίσης, όταν εμφανιζόταν κάποιο πρόβλημα τα μέλη του κυκλώματος είχαν σαφείς οδηγίες από τους επιχειρησιακούς αρχηγούς να λένε πως έγινε απλώς ... ένα ορθογραφικό λάθος.

Κατηγορούμενος Α:πόση διαφορά έχετε,γραμμάρια, κιλά, πόση έχει; Κατηγορούμενος Β:βγαίνουν αυτά 974, μείον το χαρτί ας είναι εμάς ένα τριάντα πέντε, έχουμε μία διαφορά 30Κατηγορούμενος Α: Τίποτα, μην κάνετε εντάξει, τι να κάνουμε τώρα για 30 γραμμάρια, θα πούμε ότι έγινε ορθογραφικό λάθος.

Μέλη της οργάνωσης έκλειναν τα ραντεβού μέσω τηλεφωνικών τους συνομιλιών για ...παραδόσεις:

''Τα έχω λιώσει, στα φέρνω όλα πάνω , θα τα πούμε το απόγευμα'' τονίζει μέλος της σπείρας μέσα από το χυτήριο της Οργάνωσης που βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση