GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ο εισαγγελέας Τιράνων αρνείται παράδοση της σορού του Κατσίφα

Ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σωρού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η ...

Ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σωρού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η αιτιολογία και ζήτησε από τον πατέρα του νεκρού, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στα Τίρανα να καταθέσει για την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κώστα Γιοβανόπουλο κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει ο εισαγγελέας και χαρακτήρισε «ακατανόητες τις καθυστερήσεις».
Ο δικηγόρος της οικογένειας σχολιάζοντας την κλήση του πατέρα του θύματος να καταθέσει τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Κατσίφας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί δεν ήταν παρόν. Τι εξηγήσεις να δώσει. Τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος. Ποιος εισαγγελέας σκέφτηκε να πάρει από αυτόν κατάθεση. Είναι ένας ηλικιωμένος, πάμφτωχος που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα».
Τι αίτημα της οικογένειας

Για τις νομικές ενέργειες που έχει ήδη κάνει αλλά και για όσες προτίθεται να προχωρήσει ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα Ευθύμης Ναυρίδης.
Ο συνήγορος, μεταξύ άλλων, είπε στον εισαγγελέα ότι οι εντολείς του έχουν υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα ώστε να παραλάβουν την σωρό του 35χρονου και να προχωρήσουν στην κηδεία και ταφή του, προσφυγή ωστόσο που μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί.
Ο κ. Ναυρίδης δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον κ. Ιωαννιδη ότι η οικογένεια που εκπροσωπεί ζητά την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος αλλά και σαφή και πλήρη ενημέρωση.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος «Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία, είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».
Σκόπιμα καθυστερούν οι Αρχές της Αλβανίας
Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος και εξήγησε ότι, «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν πού πάνε τα πράγματα», για την πορεία της υπόθεσης.
Διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει ακόμα λάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, όπως και κανένα άλλο έγγραφο, ενώ έθεσε σειρά ερωτημάτων, θέλοντας να αναδείξει την απόσταση μεταξύ των θεσμικών δεδομένων, μεταξύ της δικής μας χώρας και της Αλβανίας.
Έτσι διερωτήθηκε πού είναι το κινητό τηλέφωνο και τα προσωπικά αντικείμενα του θανόντος, αλλά και το τι συνέβη μεταξύ των δύο περιστατικών που έλαβαν χώρα την Κυριακή, δηλαδή το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στο χωριό και το θάνατο του 35χρονου στο βουνό.
Ερωτηθείς για τα μόλις 5 λεπτά που ο ίδιος, οι συγγενείς και ο Έλληνας ιατροδικαστής είδαν τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απάντησε ότι «τέτοια διαδικασία σε νομικό επίπεδο, δεν υπάρχει» και εκφράζοντας την αρχική του έκπληξη, διερωτήθηκε «αν έπρεπε να συρραφούν τα ράμματα», υπογραμμίζοντας έτσι την προχειρότητα με την οποία γίνονται τα πράγματα στην Αλβανία.
Τόνισε δε ότι, από ελληνικής πλευράς η έρευνα ξεκίνησε αμέσως, ενώ από αλβανικής όχι, σημειώνοντας και πάλι ότι «δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό» και χαρακτηρίζοντας τους αλβανικούς ρυθμούς «ως σκοπιμότητα».
Χαρακτήρισε «δειλή προπαγάνδα το να έχουμε τόσους ένστολους μπροστά σε έναν άνθρωπο» και υπογράμμισε ότι, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα ερευνηθεί. «Οι απαντήσεις θα δοθούν», είπε με έμφαση.
Ερωτηθείς το πότε θα τελειώσει η διαδικασία των αλβανικών Αρχών και η παράδοση της σορού στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κηδεία, απάντησε πως «δεν έχω ιδέα πότε θα τελειώσει αυτό, φοβούνται ότι αν γίνει η κηδεία, θα πάει ‘ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση