GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι νοσοκομειακοί γιατροί για το Κρατικό Νίκαιας: Υπάρχει κίνδυνος να πέσουν σοβάδες και σε άλλο δωμάτιο

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο κατήγγειλε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή o γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κ...

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο κατήγγειλε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή o γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας Παναγιώτης Παπανικολάου με αφορμή την κατάρρευση σοβάδων σε δωμάτιο της ορθοπεδικής κλινικής που τραυμάτισε τη μητέρα ασθενή.

"Αργά το βράδυ της Πέμπτης, έπεσε κομμάτι του σοβά της οροφής της ορθοπεδικής κλινικής τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι συγγενή ασθενούς, έγινε εκτεταμένη αυτοψία από το νοσοκομείο. Είναι μία κλασσική κακοτεχνία από τότε που είχε ανακαινιστεί η πτέρυγα αυτή, από την περίοδο 2002- 2003. Από τότε είχαμε καταγγείλει τη διαδικασία που ήταν έργα κυβέρνησης Σημίτη, άρπα- κόλλα, υπερτιμολόγηση, ΔΕΠΑΝΟΜ, που πήγαινε πακέτο και άλλο σκάνδαλο που ήταν το νέο κτίριο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και απεικονιστικών εργαστηρίων, την αποθέωση της υπερτιμολόγησης. Με αρχικό προϋπολογισμό 1,5 δισ. δραχμές , έφτασε να κοστίσει στο κράτος 4,5 δισ. δραχμές", δήλωσε ο κ.Παπανικολάου , εκτιμώντας ότι "η κακοτεχνία είχε και ένα ευτύχημα, ήταν τόσο της πλάκας ο σοβάς για το λόγο αυτό δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό. Θέμα στατικής ασφάλειας δεν υπάρχει αλλά οι σοβάδες σκοτώνουν. Ίδιος είναι ο σοβάς σε όλα τα δωμάτια, υπάρχει κίνδυνος να συμβεί και σε άλλο δωμάτιο.Στον πρώτο όροφο, στο ισόγειο και στις αίθουσες των χειρουργείων δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ανακαίνιση και είναι τριτοκοσμικές οι συνθήκες".

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι "τα τελευταία 20 χρόνια ,συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής κυβέρνησης, δεν δίνονται χρήματα για ουσιαστικές κτιριακές συντηρήσεις στα νοσοκομεία γιατί δεν περισσεύουν, οι λειτουργικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι ασφυκτικά υποχρηματοδοτούμενοι, τα χρήματα φτάνουν τσίμα- τσίμα για αναλώσιμα υλικά και όχι για όλους τους μήνες του χρόνου. Μετά βίας βγάζουμε μέχρι το Σεπτέμβριο, ήδη έχουν τελειώσει τα λεφτά και για τα αναλώσιμα με αποτέλεσμα να μην περισσεύουν χρήματα για κτιριακές συντηρήσεις".

Επίσης, ο κ. Παπανικολάου επισήμανε ότι «έχουμε πει ότι υπήρχε ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο υπερτιμολόγησης ιατρικών υλικών από το 1998 με τα ΦΕΚ ανώτατων τιμών, ένα πανηγύρι μέχρι και το 2010, φαγώθηκαν πάρα πολλά χρήματα έχουμε καταγγείλει τεκμηριωμένα ότι οι πολυεθνικές και οι μεσάζοντες ακολουθούν την τακτική να χρηματίζουν πολιτικούς για να προωθούν το χονδρεμπόριο και γιατρούς για το λιανεμπόριο».

«Έτσι όπως γίνεται η συζήτηση, που εκφυλίζεται σε μία φτηνή προεκλογική αντιπαράθεση δεν πρόκειται να φτάσει κανένα μαχαίρι στο κόκκαλο. Ακόμα περιμένουμε τον καινούριο νόμο περί προμηθειών για τον οποίο είχαν δεσμευτεί οι σημερινοί κυβερνώντες. Εξακολουθούμε και εφαρμόζουμε τον νόμο προ οκτώ ετών της κ. Ξενογιαννακοπούλου», κατέληξε λέγοντας ο κ. Παπανικολάου αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση