GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ, Γιούνκερ και Μπαρνιέ ξεκαθαρίζουν: Αυτή η συμφωνία για το Brexit είναι η μόνη δυνατή

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου H Συμφωνία που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τη ΕΕ ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

H Συμφωνία που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τη ΕΕ είναι "η μόνη συμφωνία που είναι δυνατόν να επιτευχθεί", τονίζουν από τις Βρυξέλλες, Τουσκ, Γιούνκερ και Μπαρνιέ, μετά την ολοκλήρωση της σύντομης συνόδου των 27. Ο διαπραγματευτής και οι δύο Πρόεδροι, έχοντας στα χέρια τους την εντολή των 27 της ΕΕ κάλεσαν τη βρετανική πλευρά να κυρώσει τη συμφωνία και κατέστησαν σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης είναι ακόμα μπροστά μας.

"Σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε τη συμφωνία αποχώρησης, και κάλεσε το ΕΚ και την Κομισιόν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να τεθούν σε ισχύ οι προβλέψεις της συμφωνίας στις 30/3/2019, ενώ υιοθέτησε την πολιτική διακήρυξη για τη μελλοντική σχέση", κατέστησε σαφές ο Πρόεδρος Τουσκ."Μπροστά μας είναι μια ακόμα μεγάλη διαπραγμάτευση, αλλά και κοινοβουλευτικές κυρώσεις", σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνουν "φίλοι ως το τέλος των ημερών".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι "είναι μια μέρα κατά την οποία είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά και λυπημένοι, δεν ανοίγουμε σαμπάνιες", ξεκαθάρισε, εξηγώντας ότι τη λύπη αυτή τη μοιράζονται όλα τα κράτη μέλη. Σε σχέση με το Γιβλαρτάρ τόνισε ότι "η συμφωνία που πετύχαμε είναι καλή για την Ισπανία" και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη δουλειά που έκανε ο Μπαρνιέ.

"Είναι η καλύτερη συμφωνία που είναι δυνατή, είναι η μόνη συμφωνία που μπορεί είναι δυνατόν να υπάρχει", ξεκαθάρισε ο Μπαρνιέ.

Ο Γιούνκερ τέλος, ξεκαθάρισε ότι κανένα Βρετανός υπάλληλος δεν θα διωχθεί από την Κομισιόν, επαίνεσε τον επαγγελματισμό τους δεν υποσχέθηκε όμως και προαγωγές. Σημείωσε δε ξανά και ξανά ότι το Brexit είναι μια λυπηρή στιγμή και θα αποδειχθεί σύντομα λυπηρή και στην ίδια τη Βρετανία, ωστόσο αν τα μέλη του κοινοβουλίου την απορρίψουν θα απογοητευθούν.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση