GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ για τη «μετά Brexit» εποχή

Συμφωνία για το κείμενο που θα αποτυπώνει τις σχέσεις τους μετά το Brexit κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βρετανία, σε επίπεδ...

Συμφωνία για το κείμενο που θα αποτυπώνει τις σχέσεις τους μετά το Brexit κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βρετανία, σε επίπεδο διαπραγματευτών, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Το συμφωνηθέν προσχέδιο για το BREXIT θα κατατεθεί στους αντιπροσώπους των 27 κρατών-μελών οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες εντός της ημέρας.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύνοδος για την διακήρυξη.

Ο προβληματισμός υπάρχει την Ισπανία καθώς έχει προειδοποιήσει πως θα ασκήσει βέτο στην συμφωνία εξόδου την Κυριακή εάν δεν ικανοποιηθεί από τις διατυπώσεις για το Γιβραλτάρ.

Η Bρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε το βράδυ της Τετάρτη ότι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες το Σάββατο για να έχει επιπλέον συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς η σημερινή τους συνάντηση δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε μια συμφωνία για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι μετέβη στις Βρυξέλλες για τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την ημερομηνία του Brexit.

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα υπογραφεί το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση