GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνική Οικονομία και Brexit

Ημερίδα με θέμα "Ελληνική Οικονομία & Brexit" διοργανώνει ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θέμης Σοφός...

Ημερίδα με θέμα "Ελληνική Οικονομία & Brexit" διοργανώνει ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θέμης Σοφός, σε συνεργασία με τον Καθηγητή John Weeks, SOAS University of London, τον Alex Sakalis, Editorat Open Democracy, και τους "Εργατικούς". H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναλυτικά:

"Ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός, σε συνεργασία με τον Καθηγητή John Weeks, SOAS University of London, τον Alex Sakalis, Editorat Open Democracy, και τους "Εργατικούς", σας προσκαλούν την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής και την αίθουσα «Νικόλαος Σκαλκώτας», σε μια συζήτηση με θέμα "Ελληνική Οικονομία & Brexit".

Οι "Εργατικοί" είναι αυτόνομη πολιτική παράταξη δικηγόρων, που ιδρύθηκε το 2017 κι έχει ως αντικείμενο τη μελέτη θεμάτων κοινωνικής πολιτικής, εφαρμοσμένης πολιτικής στρατηγικής, οικονομίας, παιδείας, υγείας, τεχνολογίας, έρευνας και πολιτισμού.

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου εκτείνονται πέραν της ανταλλαγής προϊόντων σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι επενδύσεις και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Το Ην. Βασίλειο καταλαμβάνει την 6η θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Ελλάδος, ενώ η χώρα μας κατατάσσεται στην 43η θέση μεταξύ των πελατών και στην 52η μεταξύ των προμηθευτών του Ην. Βασιλείου.

Φαίνεται ότι το εμπόριο, ο τουρισμός, η ναυτιλία και τα κοινοτικά κονδύλια είναι οι τομείς της εγχώριας οικονομίας που αναμένεται να υποστούν τα μεγαλύτερα χτυπήματα από ένα "σκληρό" Brexit. Πρόσφατα άλλωστε υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Liam Fox, δήλωσε ότι «βλέπουμε ένα δύσκολο τέλος στις διαπραγματεύσεις», μόλις 4 μήνες πριν από την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Ήδη ο Guardian αποτύπωσε την εξάντληση από τις διαπραγματεύσεις ως Brexhaustion.

Έτσι μια ημερίδα με αντικείμενο τις πιθανές επιπτώσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρώπη κρίθηκε περισσότερο από απαραίτητη.

Οι 3 θεματικές ενότητες της Ημερίδας έχουν ως εξής:

Α) Ευρωπαϊκή οικονομία την εποχή του Brexit.

Β) Ελληνική οικονομία και ανάπτυξη: Κίνδυνοι και προοπτικές.

Γ) Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη.

Στην ημερίδα θα μας τιμήσουν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους οι:

Μιχάλης Καλογήρου – Υπουργός Δικαιοσύνης

John Weeks –Καθηγητής οικονομίας, SOAS University of London

Γιώργος Οικονομίδης – Καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Φίλιππος Σαχινίδης – πρώην Υπουργός Οικονομίας

Χρήστος Σταϊκούρας– πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας

Ντίνος Ρόβλιας– πρώην Υφυπουργός Οικονομίας,

Κωνσταντίνος Καραγκούνης – πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Νίκος Ρωμανός – Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Βασίλης Κορκίδης – Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, και ο Alexander Sakalis, συντάκτης του Open Democracy.

H παρουσία σας θα είναι τιμή μας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – Κρατήσεις θέσεων:

Mrs Angela Karavas,[email protected]

Θέμης Σοφός

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση