GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CDU: Σε ψηφοφορία η απόφαση για το Σύμφωνο του ΟΗΕ σχετικά με τη μετανάστευση

Το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση θα τεθεί σε ψηφοφορία στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) τον Δεκέμβριο. Το σχετ...

Το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση θα τεθεί σε ψηφοφορία στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) τον Δεκέμβριο. Το σχετικό αίτημα υπεβλήθη δημοσίως από τον υπουργό Υγείας και υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος, Γενς Σπαν.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες του «Redaktionsnetzwerk Deutschland», το προεδρείο του CDU αποφάσισε να ψηφίσει για τη θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο Αμβούργο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη και τα ηγετικά εκείνα στελέχη τα οποία εξέφραζαν αρχικά επιφυλάξεις, δέχθηκαν τελικά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για το σύμφωνο, το οποίο πρόκειται να υιοθετηθεί επισήμως λίγες ημέρες μετά, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μαρόκο.
Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, υπερασπίστηκε το σύμφωνο, το οποίο δεν είναι νομικά δεσμευτικό, υποστηρίζοντας ότι θα βοηθήσει να οργανωθεί καλύτερα η προσφυγική και μεταναστευτική κίνηση. Κατά του Συμφώνου έχουν στο μεταξύ εκφραστεί οι ΗΠΑ, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Σλοβακία.
Οι επικριτές του συμφώνου αναφέρουν ότι οι πρόνοιες του Συμφώνου δεν έχουν επαρκώς εξηγηθεί στην κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να δίδεται στην Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έδαφος για παραπληροφόρηση και λαϊκιστική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση