GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNN: Οι μισοί και πλέον Αμερικανοί ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα

Οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι που συμμετείχαν σε exit poll του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN είπαν ότι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ βρ...

Οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι που συμμετείχαν σε exit poll του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN είπαν ότι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και το ίδιο ποσοστό είπε ότι εναντιώνεται στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με βάση το έξιτ πολ του CNN, τα αποτελέσματα του οποίου είναι ακόμη προκαταρκτικά και υπόκεινται σε αλλαγές, μόλις το 26% εξ όσων ερωτήθηκαν απάντησε ότι υποστηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ το 39% απάντησε ότι πήγε να ψηφίσει για να στείλει ένα μήνυμα εναντίωσης στην πολιτική του. Μόλις το ένα τρίτο εκ των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Τραμπ δεν επηρέασε την ψήφο του.

Εξάλλου, το 65% του δείγματος απάντησε ότι είχε αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει πριν από έναν μήνα και πλέον, ενώ μόλις το 15% αποφάσισε την τελευταία εβδομάδα ή τις τελευταίες ημέρες.

Οι νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά αποτελούν το 16% του δείγματος, από το 10% το 2016.

Μια έρευνα των Washington Post-Schar School κατέδειξε ότι ο Τραμπ και η πολιτική του και το σύστημα υγείας είναι τα βασικά ζητήματα για τα οποία ανησυχούν οι ψηφοφόροι, ενώ ακολουθούν η πορεία της οικονομίας και η μετανάστευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση