GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εconomist για Ρουβίκωνα: Η ατιμώρητη ομάδα ταραχοποιών στην Αθήνα

«Ατιμώρητη ομάδα των ταραχοποιών της Αθήνας», χαρακτηρίζει το βρετανικό περιοδικό Economist, τον Ρουβίκωνα, σε άρθρο του, παραθέτο...

«Ατιμώρητη ομάδα των ταραχοποιών της Αθήνας», χαρακτηρίζει το βρετανικό περιοδικό Economist, τον Ρουβίκωνα, σε άρθρο του, παραθέτοντας επίσης και χαρακτηριστικό σκίτσο με έναν αρχαίο ελληνικό ναό και το σήμα της αναρχίας να δεσπόζει. «Aδειοδοτημένη αναρχία;» διερωτάται ο αρθρογράφος.

«Η γειτονιά των Εξαρχείων στην κεντρική Αθήνα, γνωστή για τα ζωντανά της μπαρ και τις ταβέρνες της, στεγάζει εδώ και καιρό σε μια μικρή αλλά ενοχλητική κοινότητα αυτοααποκαλούμενων αναρχικών. Οι βίαιες μάχες στο δρόμο πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα: εξτρεμιστές ρίχνουν κοκτέιλ Mολότοφ στην αστυνομία, οι οποίοι απαντούν με δακρυγόνα. Οι παλαιοί κάτοικοι λένε ότι οι καταγγελίες τους συνήθως αγνοούνται από τις αρχές» τονίζεται στο άρθρο.

Μια ομάδα αναρχικών, ο Ρουβικώνας, αναφέρει το περιοδικό, χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες τακτικές για να κάνει την παρουσία της αισθητή. Με έδρα μια αίθουσα συναντήσεων κοντά στην κεντρική πλατεία των Εξαρχείων, γεμάτη με διακινητές ναρκωτικών και πωλητές τσιγάρων, ο Ρουβικώνας διεξάγει επιθέσεις εναντίον πρεσβειών, κυβερνητικών κτιρίων και γραφείων πολυεθνικών εταιρειών. Τα μέλη της συνήθως δεν συλλαμβάνονται. Οι εισαγγελείς απέρριψαν τις ενέργειές τους ως "πολύ ασήμαντες" για να δικαιολογήσουν την πλήρη έρευνα».

«Τα θύματα του Ρουβικώνα θα διαφωνούσαν» σχολιάζει σκωπτικά ο δημοσιογράφος, παραθέτοντας σειρά επιθέσεων του Ρουβίκωνα στις πρεσβείες της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας, την καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων σε σταθμούς του μετρό, και την επίθεση στα γραφεία της Novartis.

«Αρκετοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τις δραστηριότητες του Ρουβίκωνα ελπίζοντας να διαβεβαιώσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι παρά τη σκληρή λιτότητα που υπαγορεύτηκε από τους πιστωτές, το κόμμα παραμένει ακόμα στην καρδιά του ριζοσπαστικού κινήματος» εκτιμά ο Economist και υπενθυμίζει την παρέμβαση του Νίκου Βούτση προκειμένου «να προστατεύσει τα μέλη του Ρουβίκωνα» όταν εισέβαλαν στη Βουλή οπότε έδωσε «εντολή για την άμεση απελευθέρωσή τους στη λογική ότι "ήταν μια απλή πράξη διαμαρτυρίας"».

«Στελέχη της αντιτρομοκρατικής, πάντως, ανησυχούν ότι η ομάδα γίνεται ένα κέντρο εκπαίδευσης για εξτρεμιστές» επισημαίνεται στο άρθρο που κάνει λόγο για σχέσεις ορισμένων μελών του Ρουβίκωνα με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς «μιας ομάδας που το 2010 έστειλε δέμα - βόμβα σε Ευρωπαίους πολιτικούς, ανάμεσα στους οποίους η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση