GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών: Βγάζουν τους συνεπείς για να νοικιάσουν τα σπίτια μέσω Αirbnb

«Σε καθημερινή βάση δεχόμαστε διαμαρτυρίες για σπίτια που πωλούνται για να χρησιμοποιηθούν στις πλατφόρμες. Το πρόβλημα είναι ότι ...

«Σε καθημερινή βάση δεχόμαστε διαμαρτυρίες για σπίτια που πωλούνται για να χρησιμοποιηθούν στις πλατφόρμες. Το πρόβλημα είναι ότι έχει περάσει μία νοοτροπία σε πάρα πολλούς ιδιοκτήτες να νοικιάσουν τα σπίτια τους στις πλατφόρμες είτε να κάνουν αγωγή εξώσεως στους ενοικιαστές. Βγάζουν τους συνεπείς ενοικιαστές για να τα νοικιάσουν σε airbnb ή ζητούν υπέρογκα ενοίκια για να ανανεώσουν τη μίσθωση με τον ενοικιαστή τους. Είναι ένα πρόβλημα που τον τελευταίο χρόνο λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο από την πολιτεία», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου προστασίας ενοικιαστών Άγγελος Σκιαδάς.

«Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη έλλειψη στην προσφορά κατοικίας και έχει αποτέλεσμα την μεγάλη άνοδο των τιμών των ενοικίων 50-60%. Οι ενοικιαστές αναγκάζονται να υπογράψουν μισθωτήρια με υπερβολικά ενοίκια που είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σκιαδάς επισήμανε ότι «μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και σε περιοχές γύρω από σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού. Δεν συζητάμε για περιοχές όπως το Κουκάκι και Παγκράτι, έχουμε προβλήματα ακόμα και στο Περιστέρι και την Κυψέλη. Επειδή στο κέντρο έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, έχουν αρχίσει και επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές, όχι τόσο με πωλήσεις όσο με πιέσεις ενοικιαστές να φύγουν για να ενοικιαστούν σε airbnb. Οι φοιτητές υποχρεώνονται να νοικιάζουν τα σπίτια από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο με αποτέλεσμα τις εξεταστικές περιόδους Σεπτεμβρίου και Ιουνίου να είναι έξω από τα σπίτια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση