GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Koινοτικός αξιωματούχος: Καμία απολύτως συζήτηση για την Ελλάδα στο Εurogroup της Δευτέρας

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας ξεκινά το πρόσθετο eurogroup, σε “περιεκτική μόνο μορφή”, δηλαδή στ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας ξεκινά το πρόσθετο eurogroup, σε “περιεκτική μόνο μορφή”, δηλαδή στο επίπεδο των 27. Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, "Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συζήτηση για την Ελλάδα στο eurogroup της Δευτέρας, ούτε στο περιθώριο, ούτε και κατά την ίδια τη συνεδρίαση", όπως ακριβώς είχε ενημερώσει το real.gr από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές συζητήσεις, εδώ και 5 εβδομάδες.

Το real.gr είχε τότε γίνει αποδέκτης μηνυμάτων από κύκλους του eurogroup που διέψευδαν τις σχετικές πληροφορίες που είχαν εμφανιστεί στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε αναλυτικά ότι “η Ιταλία και οι προϋπολογισμοί δεν θα είναι καθόλου στην ατζέντα”. Στην ίδια λογική δεν θα γίνει καμία απολύτως συζήτηση για την Ελλάδα. Ο Κοινοτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι “το eurogroup θα επανέλθει στα θέματα του προϋπολογισμού”.

“Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα επίσημα ξανά μόνο στις 3 Δεκεμβρίου, θα συζητήσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού και την έκθεση για την ενισχυμένη εποπτεία, καθώς η κυβέρνηση θα στείλει τον προϋπολογισμό της στη βουλή τότε, οπότε θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα”.

Ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι το euro working group δεν έκανε χθες συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων χθες για την Ελλάδα, καθώς ήταν μια συνεδρίαση “αποκλειστικά για την προετοιμασία του eurogroup για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης”.

Για την ατζέντα του πρόσθετου eurogroup της Δευτέρας ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι Υπουργοί θα ασχοληθούν με την αναφορά περί μείωσης των τραπεζικών κινδύνων, θα συζητήσουν σχετικά με την ρευστότητα που απαιτείται για αναδιαρθρώσεις τραπεζών σε έκτακτες καταστάσεις (πχ κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου), για την αναμόρφωση του ESM, για τη συνεργασία ESM και Κομισιόν και την πιθανή δημιουργία προϋπολογισμού της Ευρωζώνης.

Το eurogroup της Δευτέρας θα προετοιμάσει την μαραθώνια συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου και την αντίστοιχη των ηγετών στις 14 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση