GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει: Μπορεί να εργαστώ στη NASA

Η Δέσποινα Μοίρου, φροντίζει να διευρύνει διαρκώς τους επαγγελματικούς της ορίζοντες. Η γνωστή ηθοποιός, παράλληλα με τη διεθνή κα...

Η Δέσποινα Μοίρου, φροντίζει να διευρύνει διαρκώς τους επαγγελματικούς της ορίζοντες. Η γνωστή ηθοποιός, παράλληλα με τη διεθνή καριέρα που κάνει τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ αποφάσισε να σπουδάσει αστρονομία, βάζοντας ως πιθανό στόχο της ακόμα και τη NASA.

“Το αποφάσισα για να μάθω από ποιον πλανήτη βρέθηκα εδώ, στη Γη” είπε η γνωστή ηθοποιός μιλώντας στην Espresso.

“Σπούδαζα σκηνοθεσία στο κολέγιο της Σάντα Μόνικα, όπου βρίσκεται και το φημισμένο πλανητάριο John Drescher. Με το που το είδα, είπα στους καθηγητές ότι θέλω να παρακολουθήσω μαθήματα. Βεβαίως, αυτό απαιτεί άριστη γνώση μαθηματικών. Διαφορετικά δεν δέχονται. Έγραψα διαγώνισμα στην άλγεβρα και τη γεωμετρία και επειδή πήρα άριστα με δέχτηκαν αμέσως”, εξήγησε η Δέσποινα Μοίρου και πρόσθεσε:

“Ξεκινώντας τις σπουδές μου, ερωτεύτηκα την αστρονομία από την αρχή. Θεωρώ ότι είναι η επιστήμη των επιστημών. Η επιστήμη που δημιουργήθηκε από την αρχή του σύμπαντος και διαιωνίζεται στο άπειρο, αφού ανακαλύπτονται συνέχεια καινούργια πράγματα. Είχα πάντοτε μία έλξη προς κάποιους πλανήτες, όπως ο Κρόνος και ο Δίας, όμως προσωπικά με ενδιέφερε εξαρχής η κοσμογονία, δηλαδή οι μαύρες τρύπες, πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, ποιο θα είναι το τέλος του. Επίσης, με ενδιαφέρει πολύ το θέμα των τεσσάρων διαστάσεων, αφού συνολικά στο δικό μας πλανητικό σύστημα υπάρχουν 10... Μπορώ να πάρω υποτροφία για το πανεπιστήμιο Berkeley, αν τελειώσω και αυτό το εξάμηνο με άριστα και έπειτα να εργαστώ στη NASA”.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση