GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαντάς: Θα δοθεί και φέτος το κοινωνικό μέρισμα - Τι είπε για την 13η σύνταξη

Στον προϋπολογισμό του 2019 αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτ...

Στον προϋπολογισμό του 2019 αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.
“Το σημαντικό είναι ότι μετά από αυτά τα πολύ σκληρά χρόνια έχουμε για πρώτη φορά έναν προϋπολογισμό ο οποίος όπως λέμε δεν είναι περιοριστικός, δεν περιέχει νέα μέτρα, είναι επεκτατικός κατά 900 εκατ. περίπου, το 0,5% του ΑΕΠ” είπε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε:
“Εκεί περιλαμβάνονται μέτρα στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και μέτρα ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. Εκεί μέσα αποτυπώνονται τα μέτρα για τον ΕΝΦΙΑ και τα μέτρα για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών και τα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας των διανεμόμενων κερδών. Αυτά σιγά-σιγά θα ψηφίζονται ξεχωριστά. Και βεβαίως ένα πολύ μεγάλο μέτρο από την πλευρά των δαπανών, που είναι το μέτρο για το στεγαστικό επίδομα. Λόγω της καλής πορείας του προϋπολογισμού του 2018, έχουμε μία αύξηση αυτού του μέτρου από το προσχέδιο πάνω από 100 εκατ. ευρώ”.
“Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι και αυτή τη χρονιά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα δοθεί αυτό που έχουμε συνηθίσει να το ονομάζουμε κοινωνικό μέρισμα. Το ύψος του οποίου θα προσδιοριστεί μέχρι το τέλος του Νοέμβρη. Φαίνεται να είναι και αυτή τη φορά σημαντικό, θα είναι από 400 - 450 έως 1.400 ευρώ... Μέσα στον προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή η 13η σύνταξη, μία αύξηση δηλαδή που να είναι ως μόνιμο μέτρο. Διότι αυτά όλα που σας είπα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του επεκτατικού προϋπολογισμού, είναι μόνιμα μέτρα. Και σε αυτά τα μέτρα τα επόμενα χρόνια θα προστίθενται και νέα μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, ανάλογα με το πώς πάει ο προϋπολογισμός και με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέσω το 2022 έχει τέτοια μέτρα του ύψους των 3,5 δισ. ευρώ”, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
“Από εδώ και πέρα θα είμαστε σχεδόν, με ένα μικρό μαξιλαράκι ασφαλείας, στο 3,5%. Οι δημόσιες επενδύσεις μένουν στον προϋπολογισμό, όπως ήταν όλα τα τελευταία χρόνια... Το κρίσιμο θέμα με τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων είναι ότι ακόμη είναι γραφειοκρατικά προγράμματα με αποτέλεσμα στην απορρόφηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων να μην μπορούμε να τα απορροφήσουμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση