GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Ελληνικού Κτηματολογίου: Περίπου 170.000 ακίνητα είναι αγνώστου ιδιοκτήτη

Για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες ακίνητα ιδιωτών να περιέλθουν στο ελληνικό δημόσιο καθώς οι ιδιοκτήτες είτε δεν έσπευ...

Για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες ακίνητα ιδιωτών να περιέλθουν στο ελληνικό δημόσιο καθώς οι ιδιοκτήτες είτε δεν έσπευσαν για να τα δηλώσουν στις πρώτες περιόδους κτηματογράφησης, είτε δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά ή τα έχουν δηλώσει με σφάλματα, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ''Ελληνικό Κτηματολόγιο'' Βύρων Νάκος.
Όπως επισήμανε ο κ. Νάκος , «για τις παλιές κτηματογραφήσεις ο νομοθέτης έχει προβλέψει μία περίοδο αρκετά μεγάλη, 14 χρόνια, στην οποία μπορεί αν έχει γίνει κάποιο λάθος να διορθωθεί και από εκεί και πέρα κλειδώνουν οι αρχικές εγγραφές. Σε περίπτωση που η ιδιοκτησία είναι αγνώστου ιδιοκτήτη περιέρχεται στην κυριότητα του δημοσίου. Περίπου 170.000 ακίνητα σε σύνολο πάνω από 2,5 εκατομμύρια είναι αγνώστου ιδιοκτήτη. Στις κτηματογραφήσεις της πρώτης περιόδου, το δημόσιο δεν ήταν υποχρεωμένο να κάνει δήλωση, πολλά αγροτεμάχια ανήκουν στο δημόσιο. Αν περάσει η περίοδος των 14 ετών, θα πρέπει δικαστικά να αποδείξει ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης».
«Για το υπόλοιπο της χώρας έχουν ξεκινήσει οι μελέτες και σήμερα ξεκινάει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης για τα Δωδεκάνησα, θα ακολουθήσει η Δυτική Ελλάδα και σιγά- σιγά θα πάρουν όλες οι περιοχές τη σειρά τους. Μέσα στον Ιανουάριο του 2019 θα ξεκινήσει η διαδικασία για όλες τις περιοχές», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση