GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζαβάρας: Η παρέλαση 20 υπουργών δείχνει ότι η Βουλή γίνεται μπαλκόνι προεκλογικό

Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στους Realfm 97,8...

Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στους Realfm 97,8 και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.
“Εμείς είμαστε θεσμικό κόμμα, σεβόμαστε τον κοινοβουλευτισμό και κυρίως μας ενδιαφέρει από τις συζητήσεις να βγαίνουν συνθέσεις. Από τη στιγμή που για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση χρειάζονται να συμπράξουν δύο διαδοχικές Βουλές. Η μία προτείνει και η άλλη ψηφίζει. Να βάλουμε όλες τις προτάσεις στη διάθεση του λαού στις επόμενες εκλογές και όποιες από αυτές καλυφθούν με τον συσχετισμό της δύναμης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές να περάσουν και να αποτελέσουν διατάξεις του αναθεωρημένου Συντάγματος. Ο λαός είναι ο τελικός και κυρίαρχος κριτής” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση και πρόσθεσε:
“Εάν ακόμα έχει μείνει κάποιο απόθεμα σοβαρότητας, καλό είναι να το χρησιμοποιήσουμε για να λειτουργήσουν δημοκρατικά οι θεσμοί. Ο κοινοβουλευτισμός την τελευταία φορά που ήρθαν 20 υπουργοί για να καταθέσουν μία τροπολογία, η οποία αφορούσε την εξόφληση του υπόλοιπου 50% από εκείνο που είχε επιδικαστεί με τις αποφάσεις πριν από 3-4 χρόνια του ΣτΕ. Παρέλαση, πασαρέλα 50 υπουργών για να περάσει αυτό το πράγμα δείχνει ότι η Βουλή γίνεται μπαλκόνι προεκλογικό”.
Σχετικά με τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: “Το έργο είναι υπερπαραγωγή. Όλο το μένος που τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έριχνε κατά της Εκκλησίας ξαφνικά εξατμίστηκε με την ομολογία και την αναγνώριση του Πρωθυπουργού ότι τους μισθούς το κράτος στους κληρικούς δεν τους πλήρωνε δωρεάν, αλλά στα πλαίσια υποχρέωσης που είχε αναλάβει από το 1939 εξαιτίας της απαλλοτρίωσης μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας που είχε κάνει τότε. Αυτό για πρώτη φορά το παραδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, το ότι έρχεται και καταργεί τη μονιμότητα σε 10.000 κληρικούς και με αυτό τον τρόπο παίρνει το δικαίωμα την επόμενη μέρα ο κ. Τζανακόπουλος να πει έχουμε και 10.000 κενές θέσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα τις προκηρύξουμε ενόψει των εκλογών. Αυτό δεν είναι η πιο μαύρη σελίδα του πελατειακού συστήματος; Είναι δυνατόν να καταργείται κατά αυτόν τον τρόπο, με μία μονοκονδυλιά η μονιμότητα 10.000 κληρικών;… Ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά φτιάχνει ένα έδαφος για να έχουμε σε λίγο και περαιτέρω αξιώσεις προς την κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης της θρησκείας και της Εκκλησίας. Αυτή είναι η γνώμη μου”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση