GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθανασίου: Πυροτέχνημα λαϊκισμού η ουδετερότητα της Εκκλησίας που προωθεί η κυβέρνηση στη Συνταγματική Αναθεώρηση

“Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι ένα θέμα αναγκαίο, το έχουμε πει από πολύ παλιά ως ΝΔ και από το 2016, ο Πρόεδρος μας ο Κυριάκος Μητσοτά...

“Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι ένα θέμα αναγκαίο, το έχουμε πει από πολύ παλιά ως ΝΔ και από το 2016, ο Πρόεδρος μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει για την αναγκαιότητα”, είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.
“Ο κ. Τσίπρας πάει να εργαλειοποιήσει και το Σύνταγμα ακόμα. Εργαλειοποίησε τη διοίκηση, εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη, πάει να εργαλειοποιήσει και το Σύνταγμα. Γιατί το σκέφτηκε τώρα που βλέπει ότι όλο το κλίμα είναι εναντίον του και υπάρχει το θέμα των Σκοπίων; Πάει να αποπροσανατολίσει. Επειδή όμως είναι ένα θεσμικό θέμα, ο Μητσοτάκης είπε θα το πάω στην κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη, να το συζητήσουμε και εδώ είμαστε γιατί πάνω από τα κόμματα είναι το συμφέρον της πατρίδας”, σημείωσε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε:
“Τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι τέτοια και με αυτή την πρόταση που φέρνει θέλει να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον. Στο κοινοβούλιο θα ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις όλων των κομμάτων. Συνεπώς, ας μην μείνουμε στο παρελθόν. Η ΝΔ την αναθεώρηση του Συντάγματος την υποστηρίζει συνεχώς και απαρεγκλίτως”.
Στο ερώτημα εάν χρειάζονται αναθεώρηση τα άρθρα που αφορούν τη σχέση κράτους Εκκλησίας ο πρώην υπουργός απάντησε: “Όχι, δεν χρειάζεται. Η ανεξιθρησκεία ρητά κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα μας. Προβλήματα θρησκευτικά υπήρχαν πάντοτε... Αυτό το πυροτέχνημα για την ουδετερότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πυροτέχνημα το οποίο έχει μόνο λαϊκισμό και τίποτα άλλο”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση