GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάμελλος: Η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας αποτελεί μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας

“Η χθεσινή συμφωνία αποτελεί μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, που μας δημιουργούν μία αίσθηση αισιοδοξίας ότι μπορούμε να...

“Η χθεσινή συμφωνία αποτελεί μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, που μας δημιουργούν μία αίσθηση αισιοδοξίας ότι μπορούμε να προχωράμε με διάλογο και με συνεννόηση” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.
“Γιατί το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, της μισθοδοσίας των κληρικών αλλά και της σχέσης του Κράτους με την Εκκλησία είναι κάτι το οποίο ανεξαρτήτως της κυβέρνησης βασανίζει το κράτος τουλάχιστον από το 1939 και μετά. Οι μεγάλες αλλαγές είναι αυτές που ενώνουν την κοινωνία και φαίνεται ότι βγαίνοντας από το μνημόνιο, την κρίση, τη χρεωκοπία, αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ενώσει και να προχωρήσουμε προς τα μπροστά. Γιατί οι αλλαγές είναι αυτές που λύνουν προβλήματα χρόνων, συνταγματικές αλλαγές οι οποίες δεν είχαν συζητηθεί εδώ και 40 χρόνια” δήλωσε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:
“Καταρχήν αυτή η συζήτηση αφορά τη σχέση της Εκκλησίας με το Κράτος. Θα υπάρχει η συγκρότηση αυτού του ταμείου στο οποίο θα μπορεί η Εκκλησία να υποβάλει και την περιουσία η οποία βεβαιωμένα της ανήκει, αλλά και αμφισβητούμενες εκτάσεις. Και σε αυτό το ταμείο, στο οποίο δεν θα έχει πλειοψηφία κανένας από τους δύο, θα βρίσκουμε τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης έτσι ώστε να μοιράζονται τα έσοδα και η Εκκλησία και το Κράτος... Με αυτή την κυβέρνηση υλοποιείται και το Κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες και μάλιστα επιλύονται και ζητήματα καλλιεργειών σε πρώην δασικές εκτάσεις, χωρίς αμφισβήτηση των επιδοτήσεων. Αντίθετα, θα υπάρχει πλέον μία κανονικότητα, η ευρωπαϊκή κανονικότητα, ώστε να μην μπορούν οι τοπικοί κομματάρχες να κάνουν παιχνίδι και να εκβιάζουν ακόμα και για ψήφους, γιατί κάποιοι έπαιζαν με αυτά τα παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια τελειώνουν και οι σχέσεις αυτές γίνονται όλες διαυγείς, διάφανες και δίκαιες”.
Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο Νίκος Κοτζιάς συμμετείχε στην κυβέρνηση και οι τοποθετήσεις του είναι υπέρ των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και όσον αφορά την ΠΓΔΜ και όσον αφορά την Κύπρο και τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της θαλάσσιας κυριαρχίας της χώρας μας και ίσως αυτό δημιουργεί εκνευρισμούς... Δεν υπάρχει αντίθεση της κυβέρνησης με τον κ. Κοτζιά”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση