GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατσέλη: Δίνω μάχη να μην καταργηθεί ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

"Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι τον Απρίλιο, από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβού...

"Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι τον Απρίλιο, από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό τον Μπούλμαν μπροστά στην απειλή ότι στις επόμενες ευρωεκλογές αλλά και σε όλη την Ευρώπη έχουμε την άνοδο ακροδεξιών, εξτρεμιστικών ομάδων, ακούγονται γνώμες οι οποίες δεν συνάδουν με τη δημοκρατική πορεία της Ευρώπης και έχει γίνει πια κοινή συνείδηση ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει" δήλωσε η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Αν θέλουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα να συνεχίσει πρέπει να αλλάξει πολιτικές κανόνες και διακυβέρνηση. Και μπροστά σε αυτή την πεποίθηση η οποία δεν αφορά μόνο τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες αλλά και τους Πράσινους και την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους στην Ευρώπη, πήραμε την πρωτοβουλία να συστήσουμε μια ανεξάρτητη επιτροπή από 30 προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη. Μου έκαναν την τιμή να είμαι συν-προεδρεύουσα και την Τρίτη βγάλαμε την έκθεση μας, είναι μια ελάχιστη συμβολή στην ανάγκη να αλλάξουμε την Ευρώπη" συμπλήρωσε.
"Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή, παρουσιάζεται ένα τελείως διαφορετικό όραμα για την Ευρώπη, μια στρατηγική και 110 συγκεκριμένες, άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ευρώπης" τόνισε.
"118 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, σχεδόν το ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού και πάρα πολλά εκατομμύρια παιδιά ζουν στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Την ίδια στιγμή που 5% των πιο πλούσιων Ευρωπαίων κατέχει σήμερα το 40% του συνολικού ιδιωτικού πλούτου. Είναι ακριβώς αυτές οι τεράστιες ανισότητες και η χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης για εκατομμύρια πολίτες που έχει οδηγήσει σε αυτό το ξέσπασμα, το οποίο οδηγεί στα άκρα. Ταυτόχρονα έχουμε μεγάλα προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η οποία δεν αντιμετωπίζεται το θέμα των κυμάτων μετανάστευσης και είναι μόνο η Ευρώπη που μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα, αν θελήσει να τα αντιμετωπίσει και αν οργανωθεί. Η συμβολή μας είναι ότι λέμε ότι αυτό είναι εφικτό, δεν είναι εύκολο, πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις" σχολίασε.
Σχετικά με την κατάργηση του νόμου Κατσέλη δήλωσε "ελπίζω και δίνω μια μάχη να μην γίνει. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα να καταργηθεί ο νόμος 3869 γιατί ο νόμος αυτός δεν είναι προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος αυτός είναι πτωχευτικό δίκαιο για φυσικά πρόσωπα, ο οποίος υπάρχει σε όλες τις χώρες και στις ΗΠΑ από το 1978. Είναι ο μόνος νόμος που υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δίνω μάχη αρθρογραφώντας, μιλώντας για να πω ότι υπάρχει μια σύγχυση, αν θέλετε προωθείται από κάποια κέντρα φαντάζομαι, και βασίζεται σε μύθους ότι ο νόμος έχει στηρίξει κακοπληρωτές, δεύτερον ότι μπερδεύει τον νόμο αυτό σαν να είναι μόνο για την προστασία της πρώτης κατοικίας".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση