GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραδιάς: Εικονική και δημοσιοσχετίστικη η μείωση του ΕΝΦΙΑ

''Εικονική'' και ''δημοσιοσχετίστικη'' χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς τη μείωση του Ε...

''Εικονική'' και ''δημοσιοσχετίστικη'' χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς τη μείωση του ΕΝΦΙΑ , η οποία, όπως υπογράμμισε μέσω του Realfm 97, 8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή, «θα εξαφανιστεί με την επόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών».
«Οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ έχουν χαρακτήρα δημοσιοσχετίστικης προσέγγισης του θέματος χωρίς στην πραγματικότητα η μείωση αυτή να παρέχει κάτι ουσιαστικό. Η μείωση αυτή είναι εικονική καθώς η επόμενη αύξηση αντικειμενικών αξιών έχει προγραμματιστεί για το 2019 που θα ισχύσουν όλα αυτά και η μεθεπόμενη το 2020. Επομένως, η μείωση των 40€, 50€ η 60€ θα εξαφανιστεί με την επόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών», δήλωσε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ιδιοκτητών ακινήτων Στράτος Παραδιάς.
«Δεν γίνεται κάτι το ανατρεπτικό, δεν γίνεται κάτι που να λύνει προβλήματα. Γίνεται μία προσέγγιση επιδοματικού χαρακτήρα σε φορολογουμένους με χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι έχουν ματώσει να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ. Κάθε χρόνο αντί να μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται λόγω και της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, λόγω των διαφόρων τρικς που χρησιμοποιήθηκαν και παλαιότερα όπως η μείωση για τα ξενοίκιαστα.Η αιμορραγία αυτή θα συνεχιστεί. Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να καταργηθεί αλλά πρέπει να μειωθεί ουσιαστικά, να φτάσει το 40 ή 50% η μείωση για να μπορέσει να είναι βιώσιμος», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Παραδιάς υποστήριξε ότι « η κτηματαγορά, η οικοδομή, η ιδιωτική ακίνητη περιουσία είναι ένα τεράστιο εργαλείο στα χέρια μίας κυβέρνησης ανάλογα με το τι θέλει να πετύχει. Αν θέλει να πετύχει διανομή επιδομάτων, μία χαρά το κάνει. Αν όμως θέλει να πετύχει ανάπτυξη, πρέπει να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ -ο οποίος δεν έχει κανένα όριο στραγγαλίζει την ανάπτυξη».
Ερωτηθείς αν ο ΕΝΦΙΑ θα μπορούσε να περάσει στους δήμους, ο κ. Παραδιάς εκτίμησε ότι «μπορεί να περάσει στους δήμους ως ένα τέλος που θα έχει και ανταποδοτικό χαρακτήρα. Βεβαίως, πρέπει να περάσει στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση