GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τασούλας: Η Εκκλησία στην ουσία έδωσε τη μισή περιουσία της για να άρει τα εμπόδια του Δημοσίου

Στη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημ...

Στη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.
“Αυτή η συμφωνία για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας, δεν το είπαν γιατί η λέξη ανώνυμη εταιρεία για τον κ. Τσίπρα είναι κάτι αποκρουστικό αλλά περί αυτού πρόκειται, είναι η σύσταση ανώνυμης εταιρείας με 50-50 Δημόσιο - Εκκλησία, αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας. Ακριβώς αυτή η εταιρεία υπάρχει από το 2013 με νόμο ο οποίος ρύθμιζε τα θέματα των κοινωφελών ιδρυμάτων, απλώς αφορούσε σε πρώτη φάση την περιουσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών” είπε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε:
“Ένα μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας λογαριάζεται από πλευράς Δημοσίου ως διακατεχόμενο. Οπότε λέει η Εκκλησία μέχρι να ξεμπλέξω το διακατεχόμενο, ας συμφωνήσω με αυτόν που το θεωρεί διακατεχόμενο και ας κάνω αυτή την υποχώρηση. Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη τέχνη ιδίως του Δημοσίου είναι να εμποδίζει. Άρα η Εκκλησία στην ουσία έδωσε τη μισή περιουσία της για να άρει τα εμπόδια του Δημοσίου. Είναι σωστή κίνηση αυτή ως συμφωνία, αλλά δεν είναι πρωτοφανές... Η αρχική συμφωνία υπάρχει ως νόμος, αυτό που ανακοινώθηκε χθες δεν υπάρχει ως νόμος. Απομένει όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος να το εγκρίνει η Ιερά Σύνοδος”.
Σχετικά με τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Εμείς στην ουσία είπαμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να προκαλεί εκλογές... Ο κ. Τσίπρας ομιλεί περί εκλογής από τον λαό, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για εκλογή από τον λαό αλλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μας ζήτησε γνώμες των βουλευτών και τελικά θα αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για αυτό, μας έθεσε τρεις εναλλακτικές για αυτό”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση