GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρομπόλης: Το 2027 θα φτάσουμε στο 9,5% ανεργία που ήμασταν το 2009

«Είναι σοβαρό το πρόβλημα της ανεργίας στους νέους, είναι πολύ υψηλή η μακροχρόνια ανεργία. Το 70% των ανέργων είναι σε μακροχρόνια ανεργ...

«Είναι σοβαρό το πρόβλημα της ανεργίας στους νέους, είναι πολύ υψηλή η μακροχρόνια ανεργία. Το 70% των ανέργων είναι σε μακροχρόνια ανεργία, πάνω από 12 μήνες άνεργοι. Πολύ σοβαρό επίσης είναι ότι μόνο 1/10 παίρνει το επίδομα ανεργίας. Επομένως υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης του συγκεκριμένου πληθυσμού. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι από τις νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται, οι επτά είναι μερικής απασχόλησης και οι τρεις είναι πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Ο συντελεστής βαρύτητας στην αγορά εργασίας κινείται προς την κατεύθυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης είτε είναι μερική απασχόληση 4-5 μηνών είτε είναι εκ περιτροπής εργασία", δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης αναφορικά με τα στοιχεία της Εurostat για την ανεργία.
Παράλληλα, ο κ. Ρομπόλης εκτίμησε ότι «για να φτάσουμε στο 9,5 % ανεργία που ήμασταν το 2009 θα φτάσουμε το 2027-2028 . Οι προβολές της Γιουροστάτ για την ελληνική οικονομία στην περίοδο 2018-2070, το βασικό σενάριο είναι ότι η ελληνική οικονομία θα αυξάνεται με 0,8 του ΑΕΠ ετησίως. Με αυτό το μοντέλο θα έχουμε εξωτερική μετανάστευση, χαμηλούς μισθούς. Αν επαληθευτεί η πρόβλεψη του 0,8 %, οι μισθοί θα είναι χαμηλοί και οι συντάξεις θα είναι 900 ευρώ μεικτά, κύρια και επικουρική».
«Βλέπουν μία οικονομία η οποία θα έχει ένταση των παραγωγικών της δυνάμεων,δηλαδή κεφάλαιο και εργασία μόνο σε μία τετράμηνη- πεντάμηνη βάση. Θα είναι αιχμή της ο τουρισμός, θα δουλεύει η οικονομία πολύ εντατικά για 4-5 μήνες, θα δημιουργεί ευέλικτη απασχόληση και τους υπόλοιπους έξι- επτά μήνες η οικονομία θα πέφτει», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση