GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αστέρι - υπερπαραγωγή για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center - ΒΙΝΤΕΟ

Τρία εκατομμύρια κρυστάλλους χρησιμοποίησε ο Ντάνιελ Λίμπεσκιντ για να καλύψει το Swarovksi Star, το αστέρι που τοποθέτησαν στην κ...

Τρία εκατομμύρια κρυστάλλους χρησιμοποίησε ο Ντάνιελ Λίμπεσκιντ για να καλύψει το Swarovksi Star, το αστέρι που τοποθέτησαν στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Rockefeller Center.

Το αστέρι που σχεδίασε ο Πολωνο-αμερικανός αρχιτέκτονας ζυγίζει 40,8 κιλά και αποτελείται από 70 λαμπτήρες σε σχήμα ακίδας. Οι τρία εκατομμύρια κρύσταλλοι Swarovski λαμποκοπούν με το που δώσουν ρεύμα στο δέντρο.

«Ο σχεδιασμός του αστεριού είναι περίπλοκος» εξηγεί ο ίδιος ο Λίμπεσκιντ, σε μια μικρού μήκους ταινία για το Swarovksi Star. «Είναι ένα πολύπλοκο αντικείμενο με 70 ακίδες, και έναν πυρήνα ο οποίος είναι ακριβώς όπως ο πυρήνας ενός άστρου για να συγκρατεί το φως που ακτινοβολεί το αστέρι» προσθέτει.

Το δημιούργημα του Λίμπεσκιντ τοποθετήθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στην κορυφή του γιγάντιου Rockefeller Center Christmas Tree το οποίο, από το 1931, βρίσκεται στην πλατεία μπροστά από το αρ-ντεκό κτιριακό συγκρότημα. Η επίσημη τελετή στην οποία θα «ανάψουν» το δέντρο θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση