GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, 1.000 συλλήψεις και 55 τραυματίες! Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ των «κίτρινων γιλέκων»...

Κλεφτοπόλεμος εξελίσσεται σε περιοχές του Παρισιού, μεταξύ της αστυνομίας και μερίδας διαδηλωτών, την στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των ...

Κλεφτοπόλεμος εξελίσσεται σε περιοχές του Παρισιού, μεταξύ της αστυνομίας και μερίδας διαδηλωτών, την στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών φαίνεται να έχει διαλυθεί, όπως μεταδίδει ο Guardian. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε άλλες γαλλικές πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.
Μονάδες επιβολής της τάξης, συνεπικουρούμενες από θωρακισμένο όχημα, πραγματοποίησαν επίθεση κατά του πλήθους στα Ηλύσια Πεδία, λίγο μετά την δύση του Ήλιου.
Οι διαδηλωτές, με βάση τα επίσημα στοιχεία, υπολογίζονται σε 31.000, αριθμός που αφορά στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας. Σε 8.000 υπολογίζονται οι διαδηλωτές στο Παρίσι και 2.000-3.000 σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζ και η Λυών.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε και η Πορεία για το Κλίμα, στην οποία φέρονται να συμμετείχαν 25.000 άνθρωποι, όμως επισκιάστηκε από τα Κίτρινα Γιλέκα.
Μέχρι αργά το απόγευμα, οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 700 συλλήψεις στο σύνολο της επικράτειας, ενώ 55 άτομα τραυματίστηκαν.
Συνολικά επί ποδός τέθηκαν 89.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 8.000 στο Παρίσι.

Ενθουσιώδες ήταν το κλίμα των συγκεντρωμένων στην Πλατεία Βαστίλης το πρωί. "Κοινωνικό Κίνημα" τραγουδάνε και χορεύουν.

Αυξάνονται οι καταγγελίες για αστυνομική βία
Με το πέρασμα της ώρας αυξάνονται οι καταγγελίες από την Γαλλία που κάνουν λόγο για αυξανόμενη αστυνομική βία, εν μέσω επεισοδίων. Ανάλογα και τα σχετικά βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Γυναίκα έχασε το μάτι της από πλαστική σφαίρα
Μία νεαρή γυναίκα έχασε το μάτι της σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν δέχτηκε πλαστική σφαίρα στο πρόσωπο. Στο βίντεο φαίνεται η νεαρή γυναίκα, να δέχεται τις πρώτες βοήθειες, αμέσως μετά το το χτύπημα της αστυνομίας.

Τις 1000 πλησιάζουν μέχρι αυτή την ώρα οι προσαγωγές στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας, ενώ 724 έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Στο Παρίσι, που μετρά τις περισσότερες προσαγωγές και προσωρινές κρατήσεις, καταγράφονται 651 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 536 οδήγησαν σε προσωρινή κράτηση, στις 16:15 τοπική ώρα, σύμφωνα με τη διεύθυνση της αστυνομίας.
Οι τραυματίες μέχρι αυτή την ώρα φτάνουν τους 55.
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν νωρίτερα στο Παρίσι, όπως φαίνεται από την ζωντανή μετάδοσης του RT

Βρυξέλλες: Επεισόδια και αύρες στους δρόμους
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στις Βρυξέλλες, όπου οι αστυνομία κατέβασε στους δρόμους αύρες.
Σε μαζικές συλλήψεις προχώρησε η βελγική αστυνομία στις Βρυξέλλες, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο Mehmet Solmaz, ανταποκριτής της Daily Sabah.
Σε 400 συλλήψεις προχώρησαν οι βελγικές αρχές κατά την διάρκεια της διαδήλωσης που πραγματοποίησαν τα Κίτρινα Γιλέκα στην πρωτεύουσα της χώρας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην πορεία εκτιμάται σε 1.000 άτομα!


Τραμπ: Οι Γάλλοι φωνάζουν θέλουμε τον Τραμπ!
Κατά της Συμφωνίας του Παρισιού στρέφεται με τουήτ του ο Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία αποδίδει και τις κινητοποιήσεις των Γάλλων, που, όπως λέει, δεν θέλουν να πληρώνουν τεράστια ποσά σε χώρες του τρίτου κόσμου, για να προστατέψουν ενδεχομένως το περιβάλλον. Σύμφωνα με τον αμερικανό Πρόεδρο, οι Γάλλοι φωνάζουν, "Θέλουμε τον Τραμπ!"




Υπάρχουν πληροφορίες ότι η αστυνομία έχει ρίξει και πλαστικές σφαίρες προς το πλήθος.

"Κίνημα χωρίς ηγέτη"
"Πείτε ότι δεν θα τα παρατήσουμε", δήλωσε στο AFP ο Τονί Βελά, ένας 32χρονος οικοδόμος, μετά την προσαγωγή και στη συνέχεια την απελευθέρωσή του από τις δυνάμεις της τάξης.
Λέει πως θέλει να αγωνιστεί "για τα παιδιά του". "Πρέπει να μειωθούν οι φόροι, να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και των γερουσιαστών, να γίνονται δημοψηφίσματα για να έχουμε λόγο (...) Αυτοί οι άνθρωποι εδώ είναι εκτός πραγματικότητας", συνεχίζει αυτός ο άνδρας που ο μισθός του είναι 1.000 ευρώ μικτά τον μήνα.
Το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων", χωρίς δομή, που αναπτύσσεται πέρα από τα εγκαθιδρυμένα πλαίσια, δεν έχει αληθινό ηγέτη, καθιστώντας ακανθώδεις τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης μαζί του. Η κινητοποίηση έχει γίνει επίσης η εστία πολλών άλλων διεκδικήσεων, κυρίως των μαθητών λυκείου που διαδήλωσαν και απέκλεισαν σχολικά συγκροτήματα τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση