GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σας αφορά: Λήγει η προθεσμία για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού - Έρχεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Μέχρι σήμερα Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 θα πρέπει οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (που είναι υποχρεωμένοι από τον ...

Μέχρι σήμερα Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 θα πρέπει οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές και συναλλαγές με μετρητά) να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό τους στο Taxisnet προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα της ΑΑΔΕ.

Οι ισχύουσες διατάξεις ορίζουν ότι για τους νέους επαγγελματίες η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού πρέπει να γίνεται εντός μηνός από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

Κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην ηλεκτρονική εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών (ΕΤΛ) τον/τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μορφή IBAN όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, όπως πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να ξεκινήσει διασταυρώσεις ανάμεσα στη λίστα των υπόχρεων και στον κατάλογο όσον δήλωσαν εντός προθεσμίας τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση