Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Υπόθεση «Ασπίς Πρόνοια»: Αθώοι οι 12 από τους 14 κατηγορούμενους

Share it:

Της Άννας Κανδύλη

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 12 από τους 14 κατηγορούμενους για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, μεταξύ αυτών και η οικογένεια του εκλιπόντος επικεφαλής της, Παύλου Ψωμιάδη. Πρόκειται για τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, που είχαν μάλιστα προφυλακιστεί για 11 μήνες.

Το δικαστήριο μετά από μία μακροχρόνια διαδικασία κατέληξε στο ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε από το 2000 έως και το 2010 και είχε προβεί σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του Ομίλου Ασπίς, όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.

Όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κατορθώσει να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο προέκυψε ότι μόνο 2 εκ των κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, τέλεσαν αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν ο ένας σε κάθειρξη 12 ετών κατά συγχώνευση για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, και κάθειρξη 7 ετών κατά συγχώνευση ο δεύτερος ο οποίος βάσει της απόφασης συνέδραμε τον πρώτο.Και στους δύο χορηγήθηκε ανασταλτικό στην έφεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Θανάση Βαρλάμη : «Ήταν μία διαδικασία που εξέτασε όλα τα περιστατικά με αντικειμενικότητα , νηφαλιότητα και σε βάθος. Προς τούτο ήταν σημαντική και η συμβολή του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ώστε να τεθεί η υπόθεση στα πραγματικά της όρια.».

Για δικαίωση της οικογένεια κάνει λόγο ο επίσης συνήγορος υπεράσπισης στην πρόθεση Γιάννης Αλετρας. “Το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2013, για την οικογένεια του θανόντος Παύλου Ψωμιάδη, ιδρυτή της Ασπίδος, ξεκίνησε ο « Γολγοθάς» της , ο οποίος έληξε αισίως την 12/12/2018, μετά πέντε έτη από την εκκίνησή του.

Μετά από ομόφωνη απόφαση των κ. Δικαστών , του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και μια εξόχως εξαιρετική και αιτιολογημένη πρόταση του κ. Εισαγγελέως Εφετών, η οικογένεια του θανόντος Π. Ψωμιάδη , απηλλάγη των κατηγοριών, που την οδήγησαν στο ακροατήριο του εν λόγω Δικαστηρίου, μετά την παραμονή της στη φυλακή στα πλαίσια της ανάκρισης.

Με την εν λόγω απόφαση , η οποία θα αποτελέσει σαφώς νομικό δεδικασμένο , τόσο για την νομική της αντιμετώπιση , όσο και για την πληρότητά της, ετέθησαν οι βάσεις για την «διαφορετική» νομική αντιμετώπιση, της ποινικής ευθύνης της οικογένειας, με την ευρεία έννοια, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις, ποινικές ή μη, του πατέρα και υπευθύνου δραστηριοτήτων.

Είναι εμφανές ότι η εν λόγω απόφαση , δικαίωσε την οικογένεια του θανόντος , τα τέκνα και τη σύζυγο αυτού, καθώς τα προηγούμενα έτη, η «τιμωρία» τους, για το συγγενικό δεσμό τους με το θανόντα Π. Ψωμιάδη, ήταν συνολική , προσωπική, ηθική, ψυχολογική, περιουσιακή , διαμόρφωσε προσωπικές και κοινωνικές καταστάσεις , δημιουργώντας ένα αναπόδεικτο , μέχρι τότε , επιβαρυντικό κλίμα, όπου μετρήθηκαν μόνο απουσίες και όχι παρουσίες.

Ως φίλος και δικηγόρος της οικογένειας , επί πολλά έτη, αισθάνομαι δικαιωμένος, ικανοποιημένος, για τον αγώνα που δόθηκε από όλους μας, για την απόδειξη της αθωότητας των μελών αυτής και την κατανόηση αυτού του αγώνα από τους παράγοντες της δίκης.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους μας.”

Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ

Άλλαξε καριέρα τώρα - Κάνε το τεστ και μάθε ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει

Είστε ικανοποιημένοι από το επάγγελμα που κάνετε; Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το επάγγελμα που σας ταιριάζει; Απαντήστε σε αυτό τεστ και ...