GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος σωφρονιστικών για 19χρονο: Τέτοια εγκλήματα, δεν γίνονται αποδεκτά στην κουλτούρα της φυλακής

«Τέτοιου είδους αδικήματα, δεν γίνονται αποδεκτά στην κουλτούρα της φυλακής», δήλωσε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νι...

«Τέτοιου είδους αδικήματα, δεν γίνονται αποδεκτά στην κουλτούρα της φυλακής», δήλωσε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Ο κ. Καρακίτσος υπογράμμισε ότι «ήταν μεγάλο λάθος η επιλογή της φυλακής. Εξ' αρχής είχαμε θέσει το ερώτημα γιατί αυτός ο κρατούμενος επιλέχθηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα, που δεν κρατάει τέτοιου είδους κρατούμενους και πόσο καιρό πίστευαν ότι αυτός ο κρατούμενος θα παραμείνει απομονωμένος και κλειδωμένος σε ένα κελί».

«Στην Ελλάδα, χρόνια τώρα λέμε ότι πρέπει να κατηγοριοποιηθούν οι ελληνικές φυλακές οι οποίες χωρίζονται μόνο σε α' και β' τύπο. Ατύπως, από μόνο του το σύστημα υπήρχε η φυλακή της Τρίπολης για τέτοιου είδους κρατούμενους. Επειδή τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους αδικήματα έχουν μία ραγδαία αύξηση, δημιουργήθηκε άλλη μία φυλακή για τέτοιου είδους κρατούμενους, των Γρεβενών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν οι σωφρονιστικοί κάνουν τα ''στραβά'' μάτια σε τέτοιου είδους επιθέσεις, ο κ. Καρακίτσος απάντησε ότι «κατηγορηματικά όχι. Οι συνάδελφοί μου έκαναν ό,τι προβλεπόταν και ό,τι ήταν ανθρωπίνως και υπηρεσιακά δυνατόν για να διασφαλίσουν ο,τι μπορούσαν με βάση τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διέθεταν».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση