GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το γαλλικό έλλειμμα θα υπερβεί το 2019 το όριο του 3% του ΑΕΠ

Το έλλειμμα του γαλλικού προϋπολογισμού είναι πιθανόν να υπερβεί το όριο του 3% του ΑΕΠ, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο...

Το έλλειμμα του γαλλικού προϋπολογισμού είναι πιθανόν να υπερβεί το όριο του 3% του ΑΕΠ, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής Βουλής, Ρισάρ Φεράν, στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να έχουμε υψηλότερο από το αναμενόμενο έλλειμμα, πιθανόν στο 3,4% του ΑΕΠ. Θα πρόκειται, όμως, για μία συγκυριακή και όχι διαρθρωτική αύξηση», σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού και φορολογικές μειώσεις για τους περισσότερους συνταξιούχους τη Δευτέρα, επιδιώκοντας να κατευνάσει τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» τον τελευταίο μήνα.

Πριν τις εξαγγελίες αυτές, το γαλλικό έλλειμμα αναμενόταν να ανέλθει στο 2,8% το 2019. Ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε την Πέμπτη ότι μία υπέρβαση του ελλείμματος θα μπορούσε να γίνει ανεκτή, αν ήταν προσωρινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση