GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βρετανία θέλει να φιλοξενήσει τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα το 2020

Η Βρετανία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα το 2020, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ενέργειας της χώρας, ...

Η Βρετανία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα το 2020, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ενέργειας της χώρας, η οποία επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στη σύνοδο για το κλίμα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, η υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Πολιτικής Κλερ Πέρι είπε ότι έχει στείλει επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της χώρας της να οργανώσει τις επόμενες συνομιλίες, το 2020. Τη χρονιά αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και οι χώρες θα πρέπει να παρουσιάσουν νέα, πιο φιλόδοξα σχέδια για τον περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Ιταλία έχει εκφράσει επίσης το ενδιαφέρον της να φιλοξενήσει τη σύνοδο. Η οικοδέσποινα χώρα θα αποφασιστεί του χρόνου.

Με βάση τους κανόνες του ΟΗΕ, το 2019 είναι η σειρά κάποιας χώρας της Λατινικής Αμερικής ή της Καραϊβικής να οργανώσει τη σύνοδο και επικρατέστερες μέχρι στιγμής είναι η Κόστα Ρίκα και η Χιλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση