GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινή κάθειρξης 22 ετών στον Σμπώκο - "Μην μου πάρετε τη ζωή..." είπε στους δικαστές

Σε ποινή κάθειρξης 22 ετών, καταδικάστηκε ο Γιάννης Σμπώκος καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην υπόθεση...

Σε ποινή κάθειρξης 22 ετών, καταδικάστηκε ο Γιάννης Σμπώκος καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην υπόθεση των Tor M1. Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη, «έσπασε» τα ισόβια για τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών .
Στους άλλος δυο κατηγορούμενους, τον Γιώργο Καμάρη, διαχειριστή της off shore Clavis μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκε «μαύρο» χρήμα προκειμένου η ρωσική ANTEY να πάρει το έργο, καθώς και στον χρηματιστή Πέτρο Χριστοδουλίδη, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον κάθε ένα, με τριετή αναστολή για τον πρώτο και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ για τον δεύτερο. Σε αυτούς αναγνώρισε 3 ελαφρυντικά: του πρότερου έντιμου βίου,της μετέπειτα καλής διαγωγής και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους.
Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση έκρινε αθώους τον επίσης χρηματιστή Γιώργο Χριστοδουλίδη και τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.
Γ. Σμπώκος: « Δώστε μου ελπίδα...»
Ανάλογη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για όλους τους κατηγορούμενους.
Ο Γιάννης Σμπώκος παίρνοντας το λόγο, λίγο πριν οι δικαστές αποφασίσουν επί των ελαφρυντικών, είπε απευθυνόμενος προς την έδρα: «Κανείς δεν μου χάρισε τίποτα στη ζωή μου. Ό,τι κατέκτησα το κατέκτησα λόγω της επιστημονικής μου εμπειρίας σε σεισμούς , σε φωτιές κ.ά.
Αυτή τη θέση σ.σ. εννοεί του Γ.Γ. Εξοπλισμών), που έχω συσσωρεύσει όλα αυτά τα δεινά, την αρνιόμουν ένα χρόνο.
Το όνομά μου έχει αποκτήσει μεγάλα «αγκάθια». Πως δημιουργήθηκαν όμως;
Διασύρθηκε με σημειώματα και έλεγαν τότε « θα δείξουν οι συνδρομές». Τελικώς « άνθρακες ο θησαυρός». Πρόσφατο δημοσίευμα για το C4i αναφέρει ότι το χειρίστηκα εγώ ενώ είχα φύγει 3 χρόνια. Φτάνει πια...
Ξέρω ότι πρέπει να αντέξω γιατί επάνω μου κρέμονται δύο ψυχές. Είμαι μπροστά σας 72 συνεδριάσεις. Μπορείτε να ελέγξετε αυτά που σας λέω. Να ελέγξετε τα έγγραφα...».
Στη συνέχεια ο Γιάννης Σμπώκος έκανε μια εκτενή αναφορά στα όσα έπραξε στη Γενική Γραμματεία Αντισεισμικής Προστασίας και στην Γενική Γραμματεία Δασών, σημειώνοντας ότι πρέπει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά λόγω και της προσφοράς του εκεί. Καταλήγοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά:« Αφήστε με να βοηθήσω την οικογένειά μου. Με καταδικάσατε αλλά μην μου πάρετε τη ζωή. Δώστε μου ένα όραμα, μία ελπίδα. Μην μου κόψετε τα φτερά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση