GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος 250.000 νοικοκυριά - Τα κριτήρια

Ένας στους τρεις δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας"πετάχτηκε" από το ευνοϊκό πλαίσιο λ...

Ένας στους τρεις δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας"πετάχτηκε" από το ευνοϊκό πλαίσιο λόγω των αυστηρών κριτηρίων που θέσπισε από πέρυσι η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες των "Νέων" από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών δικαιούχοι πια του ΚΟΤ είναι περί τους 450.000, όταν στο τέλος του 2017, σύμφωνα με τη ΡΑΕ, ήταν 693,487 οικιακοί καταναλωτές.

Πηγές αναφέρουν ότι περίπου 240.000 με 250.000 νοικοκυριά δεν εμφανίζονται στο ΚΟΤ, πράγμα που σημαίνει ότι υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις και το σύστημα τους απέρριψε λόγω μη εκπλήρωσης των εισοδηματικών και άλλων περιουσιακών κριτηρίων.

Σημειώνεται ότι με βάση τα κριτήρια που θεσπίστηκαν, το ΚΟΤ διακρίνεται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στη δεύτερη εκείνοι που έχουν συγκεκριμένα όρια ετήσιου συνολικού πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα πρέπει να έχει εισόδημα ύψους έως 9.000 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος δεν θα πρέπει να ξεπερνά ετησίως τα 13.500 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο ή μονογονεϊκή με δύο ανήλικα μέλη θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 15.750 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη να έχει εισόδημα έως 18.000 ευρώ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση