GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην ηλεκτρική καρέκλα οδηγείται θανατοποινίτης έπειτα από 36 χρόνια

Τριάντα έξι χρόνια περίμενε την εκτέλεση της ποινής του ένας καταδικασθείς στην Πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ, σε μία υπόθεση που εγείρει ε...

Τριάντα έξι χρόνια περίμενε την εκτέλεση της ποινής του ένας καταδικασθείς στην Πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ, σε μία υπόθεση που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ορθότητα της θανατικής ποινής τόσα πολλά χρόνια μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.
Ο 61χρονος Ντέιβιντ Ερλ Μίλερ, αναμένεται να εκτελεστεί στις 19.00 τοπική ώρα σήμερα (03.00 ώρα Ελλάδας) στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Νάσβιλ, 37 χρόνια αφότου σκότωσε μια νεαρή γυναίκα, η οποία έπασχε από νοητική υστέρηση.

Το 1982, ο Μίλερ καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, και πάλι το 1987, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο του Τενεσί είχε διατάξει τη διενέργεια νέας δίκης.
Ο καταδικασθείς κέρδισε κάποια χρόνια χάρη στην αναστολή των εκτελέσεων το 2009 στο Τενεσί, με φόντο την πολεμική σχετικά με τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις θανατηφόρες ενέσεις.
Ωστόσο, η Πολιτεία επανέφερε την πρακτική αυτή εκτελώντας δύο άνδρες από τις αρχές του έτους.

Ο Ντέιβιντ Ερλ Μίλερ και άλλοι καταδικασθέντες ζήτησαν από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να επιβάλει στο Τενεσί να εγκαταλείψει τη μέθοδο της εκτέλεσης με θανατηφόρο ένεση. Καθώς η Δικαιοσύνη δεν απάντησε εγκαίρως, εκείνος επέλεξε, με τη σειρά του, την ηλεκτρική καρέκλα.

Εκτός της περίπτωσης που το Ανώτατο Δικαστήριο αποδεχθεί την τελευταία προσφυγή του, ο Ντέιβιντ Ερλ Μίλερ αναμένεται να εκτελεστεί μέσα στην Πέμπτη. Δεν θα απέχει πολύ από το ρεκόρ των 40 ετών που πέρασε εν αναμονή της εκτέλεσής του ο Γκάρι Άλβορντ, που απεβίωσε από φυσικά αίτια το 2013 στη Φλόριντα.

Η μητέρα του θύματος του Μίλερ, η Έλεν Στάντιφερ, είπε στην εφημερίδα The Tennessean ότι δεν θα παραστεί στην εκτέλεση:
«Αυτό διήρκεσε πάρα πολύ, απλά θέλω να τελειώσει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση