ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Εξαφανίστηκαν" 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις

Share it:

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο “ εξαφανίστηκαν “ περίπου 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στις φορολογικές δηλώσεις του 2017 αποτυπώθηκαν περίπου 1,95 εκατ. φορολογούμενοι οι οποίοι δήλωσαν ότι φιλοξενούνται από περίπου 1,5 εκατ. παρέχοντες φιλοξενία. Δηλαδή, σε κάθε παρέχονται φιλοξενία αντιστοιχούσε πάνω από ένας φιλοξενούμενος (σ.σ. αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι παρέχοντες φιλοξενία μπορεί να είναι και νομικά πρόσωπα όπως ιδρύματα κλπ). Από τη στατική επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων έχει μειωθεί σε περίπου 1,6 εκατ. άτομα δηλαδή κατά 400.000 άτομα.

Οι αιτίες είναι δύο, σύμφωνα με την Καθημερινή:

-Η πρώτη σχετίζεται με την αλλαγή στην επιδοματική πολιτική που συνέδεσε τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με τον παράγοντα φιλοξενία.

-Η δεύτερη εντοπίζεται στις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ για να εντοπίσει τους φιλοξενούμενους “ μαϊμού”, πρόσωπα που επέλεγαν τη λύση της φιλοξενίας για να απαλλαγούν από τεκμήρια και φόρους επί των ενοικίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φετινός αριθμός των δικαιούχων του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περυσινό, παρά το γεγονός ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια.

Ήδη, οι δικαιούχοι έχουν προσεγγίσει το 1,6 εκατ. και σημειωτέον ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Όταν “ φεύγει” ένας φιλοξενούμενος από το νοικοκυριό, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις καταβολής έκτακτης μερισμάτων, για τον παρέχοντα τη φιλοξενία αλλά και τον φιλοξενούμενο.

Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση