GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο έλεος του καύσωνα η Αυστραλία - Ξεπέρασε τους 49 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Κύμα καύσωνα πλήττει την Αυστραλία εδώ και επτά ημέρες με τη θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η μετεωρολογική υπ...

Κύμα καύσωνα πλήττει την Αυστραλία εδώ και επτά ημέρες με τη θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως η ζέστη θα συνεχιστεί έπειτα από μια σύντομη διακοπή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου κύματος καύσωνα, θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε την Πέμπτη στο Μαρμπλ Μπαρ όπου ο υδράργυρος έφθασε τους 49,3 βαθμούς Κελσίου -- πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1999 που άρχισε να λειτουργεί εκεί μετεωρολογικός σταθμός. Τον Δεκέμβριο αρχίζει το καλοκαίρι στο Νότιο Ημισφαίριο και στο βόρειο τμήμα της χώρας σημειώνονται τροπικές καταιγίδες.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό έχει σχηματιστεί στα ανοικτά της ακτής της βόρειας Πολιτείας Κουίνσλαντ και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως είναι πιθανόν να εξελιχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε τυφώνα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση