GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας στους πέντε πληρώνει το 90% των φόρων

«Ένας στους πέντε πληρώνει το 90% των φόρων» σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Βασίλη Ζουμπο...

«Ένας στους πέντε πληρώνει το 90% των φόρων» σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Βασίλη Ζουμπουλίδη.

Ο κ. Ζουμπουλίδης, σχολιάζοντας στον Realfm 97.8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή τα στοιχεία της μελέτης του, επισήμανε ότι « η μείωση εισοδημάτων, συντάξεων, μισθών και κερδών των επιχειρήσεων, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη συρρίκνωση αυτών οι οποίοι πληρώνουν και επωμίζονται τα φορολογικά βάρη με αποτέλεσμα υγιείς φορολογούμενοι και επιχειρήσεις να βρίσκονται πλέον σε ολοένα και δυσχερέστερη θέση να ανταποκριθούν σε φορολογικές υποχρεώσεις τις οποίες θα ήθελαν».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «εφόσον επιζητούμε τον όρο οικονομική ανάπτυξη, θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε πλέον από τη λογική της υπερφορολόγησης και να πάμε σε καθαρά αναπτυξιακού τύπου πολιτικές. Να σκεφτεί το κράτος επιτέλους σαν επιχειρηματίας και όχι ως εισπράκτορας φόρων».

Ο κ. Ζουμπουλίδης, ωστόσο, υποστήριξε ότι «κάποια στιγμή , σε όχι και τόσο μακρύ χρονικό ορίζοντα, θα βρεθούν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και όσοι επιθυμούν και έχουν καλή διάθεση στην πληρωμή της φορολογίας. Στενεύουμε ολοένα και περισσότερο αυτόν τον κύκλο, κάποια στιγμή θα έχουμε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις στα φορολογικά έσοδα του κράτους».

«Με την πολιτική της υπερφορολόγησης ωθούμε τους πολίτες στη φοροδιαφυγή. Μπορούμε να δούμε φορολογικά συστήματα άλλων χωρών και να τα μιμηθούμε. Θα πρέπει από την πολιτική της λιτότητας και της υπερφορολόγησης να περάσουμε σε μία άλλη πολιτική που θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα γιατί η πολιτική λιτότητας δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση