GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστήριο βάζει "φρένο" στην Airbnb...

Δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη βραχυχρόνια μίσθωση παραθεριστικής βίλας, μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb, σε παραθαλάσσια περιοχή της Χ...

Δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη βραχυχρόνια μίσθωση παραθεριστικής βίλας, μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb, σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής βάζει "φρένο" στην ανεξέλεγκτη τουριστική εκμετάλλευση των οικιστικών ακινήτων. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης υποχρεώνει μια ιδιοκτήτρια να σταματήσει την επαγγελματική χρήση της κατοικίας της επειδή παραβαίνει τον κανονισμό λειτουργίας του συγκροτήματος όπου βρίσκεται το ακίνητο.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι ενοικιαστές της ενοχλούν τους υπόλοιπους τρεις ιδιοκτήτες στο συγκρότημα των τεσσάρων κατοικιών. Παράλληλα, το δικαστήριο υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια να καταβάλει χρηματικό ποσό 4.400 ευρώ, ως αποζημίωση στο κοινό ταμείο του συγκροτήματος κατοικιών. Οι συνιδιοκτήτες των τριών κατοικιών, στο συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών που ανεγέρθηκε στην περιοχή του αγροκτήματος Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, κέρδισαν την αγωγή που υπέβαλαν σε βάρος της τέταρτης ιδιοκτήτριας η οποία, πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε να μισθώνει την κατοικία της σε τρίτους κατά μικρά χρονικά διαστήματα, την καλοκαιρινή περίοδο.
"Είναι η πρώτη απόφαση που αναγνωρίζει τον κανονισμό σε συγκρότημα κατοικιών και τον επιβάλλει, απαγορεύοντας τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται επιχειρηματικά" ανέφερε στο "Έθνος" η δικηγόρος Βασιλεία Πομπιέρη η οποία χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό των τριών συνιδιοκτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση