GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης για Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχει διάθεση για blame game» - Απέκλεισε εκλογές τον Μάρτιο

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες προσπάθησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης μετά τον «τ...

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες προσπάθησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης μετά τον «τσακωμό» μέσα στη βουλή με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές μέχρι το Μάρτιο.
«Δεν υπάρχει διάθεση για blame game, υπάρχει διάθεση από όλους να τίθενται όλα τα αιτήματα, να συζητιούνται, να βρίσκονται λύσεις. Αλίμονο αν κάναμε επικοινωνιακά παιχνίδια ή αν εντάσσονταν στην σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και επιπλέον στοιχεία προσωπικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Είμαι μακριά από τέτοιες αντιλήψεις», είπε ο πρόεδρος της Βουλής για την κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κληθείς να σχολιάσει και την ανακοίνωση της ΝΔ «να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» ο κύριος Βούτσης είπε: «Ούτε εγώ, ούτε η Βουλή έχουμε σχέση με γκλίτσες και με τσοπάνηδες. Εγώ προσπαθώ με επιχειρήματα να πω κάποια πράγματα. Με προσοχή άκουσα αυτή την ανακοίνωση με προβλημάτισε θετικά δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχολείο».
Ο κ. Βούτσης όταν ρωτήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι «χρονική εκτίμηση θα έχουμε μόνο όταν τελειώσει η διαδικασία και το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στην συμφωνία. Ακούγεται ότι στα μέσα Γενάρη αυτή η διαδικασία θα τελειώσει. Όπως είδατε μπαίνουν επιπλέον στοιχεία διευκρινιστικά σε απολύτως θετική κατεύθυνση. Θα εκτιμηθούν όλα τότε και η ελληνική Βουλή εγκαίρως -με επισπεύδουσα την κυβέρνηση- θα προχωρήσει στην έγκριση, ελπίζω έγκριση, της συμφωνίας. Δεν μπορώ όμως να προκαθορίσω χρόνο. Θα εκτιμηθεί και θα αποφασιστεί μετά τις 15 Ιανουαρίου. Εχουμε και την συνταγματική αναθεώρηση γι’ αυτό και πολλές φορές σας έχω πει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο όπως λέγεται».
Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ακόμη ότι θα γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία για το μεταναστευτικό. Ως προς την πρόταση νόμου που κατέθεσε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αυτή θα ενταχθεί στην συζήτηση του νομοσχεδίου που θα φέρει το Υπουργείο Εσωτερικών τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση