GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει ας κοιταχτεί στον καθρέφτη

«Πρόκειται για τον πρώτο μετά-προγραμματικό προϋπολογισμό και όχι μεταμνημονιακό» δηλώνει, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος...

«Πρόκειται για τον πρώτο μετά-προγραμματικό προϋπολογισμό και όχι μεταμνημονιακό» δηλώνει, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019 που ψηφίζεται εντός των ημερών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι «πρόκειται για έναν νεομνημονιακό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, καταρτισμένο σε περιβάλλον αφαίμαξης της οικονομία, καμουφλαρισμένο με "παχύ στρώμα αριστερής χρυσόσκονης" εν όψει των επικείμενων εκλογών».

Ερωτηθείς, εάν οι παροχές που προγραμματίζει η κυβέρνηση δυσκολεύουν τη ΝΔ στην πορεία προς τις εκλογές, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ απαντά ότι «η ακατάσχετη παροχολογία δεν δυσκολεύει τη ΝΔ, υπονομεύει το μέλλον της χώρας». Και σημειώνει η κυβέρνηση προωθεί «αποσπασματικά μειώσεις κάποιων φορολογικών συντελεστών, τους οποίους όμως η ίδια αύξησε», μέτρο που θα έχει «περιορισμένη επίδραση στην ανάπτυξη, εξαιτίας του μικρού ύψους και της σύνθεσής του». «Συνεπώς η κυβέρνηση, αντί να πανηγυρίζει, ας κοιταχθεί στον καθρέφτη», προσθέτει.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι η ΝΔ πιστεύει πως η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και διαθέτει συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, υπογραμμίζει, όμως, ότι «δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση, με πράξεις και παραλείψεις της, έχει υπονομεύσει αυτή την επενδυτική θελκτικότατα της χώρας, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι περιορισμένο».

Τέλος, στην ερώτηση εάν η κριτική της ΝΔ είναι υπερβολική καθώς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξυμνούν το έργο τη κυβέρνησης, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «οι εταίροι, για δικούς τους λόγους, επικεντρώνονται στην επίτευξη μόνο των υψηλών πλεονασμάτων, αγνοώντας τον τρόπο με τον οποίο αυτά επιτυγχάνονται».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση