GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γραφείο Προϋπολογισμού: Να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η διαφάνεια στη δημοσιονομική διαχείριση

Την κατοχύρωση στο Σύνταγμα ότι οι φορείς του δημόσιου τομέα θα παρέχουν αληθή και πλήρη στοιχεία για την οικονομική τους κατάστασ...

Την κατοχύρωση στο Σύνταγμα ότι οι φορείς του δημόσιου τομέα θα παρέχουν αληθή και πλήρη στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση, προτείνει τοΓραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή προς την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Η επιστολή του Γραφείου Προϋπολογισμού

Αξιότιμοι κύριοι/κυρία,

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, η Επιστημονική Επιτροπή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αποφάσισε ομόφωνα να θέσει στην κρίση σας την πρόταση προσθήκης της παρακάτω παραγράφου στο άρθρο 79 του Συντάγματος:

«Οι λογαριασμοί των φορέων του Δημόσιου τομέα παρέχουν αληθή και πλήρη εικόνα της οικονομικής τους κατάστασης και ακολουθούν κοινά αποδεκτούς κανόνες ώστε να εξασφαλίζονται η διαφάνεια και η λογοδοσία στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών».

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών συντελέστηκε μεγάλη πρόοδος στο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Διαχείρισης, δηλαδή στην οργάνωση, τη μεθοδολογία, τη λογιστική καταγραφή και τις δημοσιονομικές αναφορές του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, βελτιώνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία των δημοσιονομικών αρχών. Αυτή η πρόοδος πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά στο ανώτατο επίπεδο, εκείνο του Συντάγματος, ώστε η οικονομική διαφάνεια και λογοδοσία να αποτελεί ρητή και σταθερή δέσμευση της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες.

Με εκτίμηση,

Φραγκίσκος Κουτεντάκης

Συντονιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση