GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τους υποκόπανους ανάδρασης στα όπλα

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε και επισήμως την απαγόρευση των bump stocks (υποκόπανος ανάδρασης), ενός εξαρτήματος που επιτρέ...

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε και επισήμως την απαγόρευση των bump stocks (υποκόπανος ανάδρασης), ενός εξαρτήματος που επιτρέπει στον χρήστη να μετατρέπει το όπλο του σε αυτόματο τουφέκι και να πυροβολεί κατά ριπάς.

Τέτοια εξαρτήματα είχαν χρησιμοποιηθεί στη σφαγή στο Λας Βέγκας, τον Οκτώβριο του 2017.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε γνωστό ότι τροποποιούνται οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί για τα πυροβόλα, καθιστώντας αυτομάτως παράνομους τους υποκόπανους ανάδρασης.

Με αυτό το εξάρτημα, που επιτρέπει στον χρήστη να "γαζώνει" με ένα απλό πάτημα της σκανδάλης, ήταν εξοπλισμένα τα 12 τουφέκια του Στίβεν Πάντοκ, του δράστη του μακελειού στο Λας Βέγκας. Ο Πάντοκ σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 500, στην πιο φονική επίθεση που έχει διαπραχθεί από ένα άτομο στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι έριχνε 9 σφαίρες ανά δευτερόλεπτο.

Μετά την επίθεση στο λύκειο του Πάρκλαντ, στη Φλόρινα, όπου ένας νεαρός σκότωσε 17 ανθρώπους, πέρσι τον Φεβρουάριο, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία για την οπλοκατοχή. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει τότε ότι προτίθεται να απαγορεύσει τους υποκόπανους ανάδρασης, όχι όμως και να καταργήσει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Όσοι έχουν στην κατοχή τους υποκόπανους ανάδρασης θα έχουν στη διάθεσή τους 90 ημέρες προκειμένου να καταστρέψουν αυτό το εξάρτημα ή να το παραδώσουν στις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση