GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρεμιέρα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης η ψηφοφορία

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου Με τις ομιλίες των γενικών εισηγητών των κομμάτων, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και...

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Με τις ομιλίες των γενικών εισηγητών των κομμάτων, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε την Τετάρτη το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019.

O γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας ως λαίλαπα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων . “Ο προϋπολογισμός του 2019 όπως και οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί της κυβέρνησής μας είχαν ως έναν από τους κυριάρχους στόχους, την κοινωνική συνοχή. Σεβαστήκαμε το δημόσιο χρήμα, δεν το διασπαθίσαμε, δεν το κατασπαταλήσαμε, δεν το μοιράσαμε σε ημετέρους και κολλητούς” είπε ο κ. Βέττας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό “επεκτατικό” εστιάζοντας παράλληλα στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη μείωση φόρων. Καταλήγοντας είπε “Όχι στο ίδιο ζύγι αυτοί που έφαγαν με αυτούς που δεν έφαγαν. Όχι στο ίδιο ζύγι αυτοί που έβαλαν τη χώρα στο μνημόνιο με αυτούς που έβγαλαν τη χώρα από αυτό”.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε στον χαρακτηρισμό “βολική” για την κυβέρνηση τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υπήρξε δανεική τόσο στη διαπραγμάτευση για την οικονομία όσο και στα εθνικά ζητήματα υποστηρίζοντας πως βουλιάζει στα σκάνδαλα, στην αδιαφάνεια και στην ανυποληψία. “Η κυβέρνηση ζυγίστηκε με τα προβλήματα της χώρας, μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Και με μόνη συγκολλητική ουσία τον πολιτικό καιροσκοπισμό, χωρίς ιδεολογικές συντεταγμένες, θα μείνει στην ιστορία ως «πολιτική ανεμοδούρα»” είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Αμφισβητώντας ευθέως την πολιτική θριαμβολογία για την έξοδο από τα Μνημόνια ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η χώρα παραμένει «κλειδωμένη» στην αυστηρή μνημονιακή γραμμή, ότι οι βαριές πολιτικές λιτότητας συνεχίζονται και ότι η δημόσια περιουσία είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται ήδη στο βράδυ της προσεχούς Τρίτης οπότε και αναμένεται η νέα “σύγκρουση” των πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση